Čunek není „fuj“! Martin Konvička se důrazně zastal populárního hejtmana

31.07.2017 16:16

Protiislámský aktivista Martin Konvička zareagoval na článek ze serveru a2larm.cz, jenž píše o lidoveckém politikovi Jiřím Čunkovi. „Zachrání Čunek křesťanskou civilizaci?“ ptá se spolupracovník redakce a2larmu.cz Martin Vrba. A zároveň se do něj velmi kriticky obouvá.

Čunek není „fuj“! Martin Konvička se důrazně zastal populárního hejtmana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Martin Konvička v Ostravě

„Po hodně dlouhé době jsem si přečetl něco od ‚anarchosocialistů‘ – nebo jak si říkají. A: Nejsou všichni zlí, ale jsou o to pomýlenější,“ začal s kritikou Konvička.

„Autor článku Martin Vrba nám nejdříve sděluje, že základem Evropy není křesťanství, ale francouzská revoluce a její sekularismus (s oběma tvrzeními by se dalo polemizovat, respektive obě jsou blbě a dal bych za ně 4- z dějepravy),“ zmínil Konvička. 

„Pak nám ale říká, že Čunek je fuj, protože, ‚Říká to narovinu: stejná práva homosexuálních párů jsou špatně. Tradiční, patriarchální a heterosexuální rodina je základem státu. Muslimové do naší kultury nepatří a představují civilizační riziko. Na cikánskou otázku je potřeba odpovědět rázně a bez okolků. Kdo nepracuje, ať nejí‘,“ citoval Vrbu Konvička a čte mezi řádky skutečnost, že „hlásí se k sekularismu, ale homosexuál, muslim a Rom jsou fajn, protože narušují tradiční řád“. 

„To, že islám je mnohem, mnohem restriktivnější, než zkrocené evropské křesťanství (a když jsme u toho, spousta Romů tak pověrčivá, že by se sekularismem hned vymetla), to autor nevidí, respektive mu to je jedno, případně problémy bagatelizuje (‚muslimové u nás nejsou ... je jich málo...‘),“ všímá si také Konvička.

Závěrem pak dodává, že je stále přesvědčenější, že hlavním problémem neomarxistů je nenávist k vlastní rodině, související s neschopností někoho sbalit a rodinu založit. „Odtud se odvíjí vše, i pozoruhodně selektivní vidění světa,“ uzavřel.

Původní text ZDE.

Martin Vrba totiž ve svém článku na serveru a2larm.cz konstatuje, že skutečná hrozba nespočívá v rozšiřování islámu, ale v ultrakonzervativním proudu jedné z hlavních českých politických stran. Následně si pak všímá právě zlínského hejtmana a senátora Čunka. „Byl jsem přesvědčen, že svatá trojice má bdít nade všemi bez ohledu na jejich vyznání, kulturu, rasu nebo sexuální orientaci. Jiří Čunek, hejtman zlínského kraje a senátor za KDU-ČSL, je ale jiného názoru. Říká to narovinu: stejná práva homosexuálních párů jsou špatně. Tradiční, patriarchální a heterosexuální rodina je základem státu. Muslimové do naší kultury nepatří a představují civilizační riziko. Na cikánskou otázku je potřeba odpovědět rázně a bez okolků. Kdo nepracuje, ať nejí. Kdo by si myslel, že s takovou rétorikou se zařadí leda mezi lúzry české národovecké xenoscény po bok takových kapacit, jako je Hampl, Konvička nebo Hrindová, byl by na omylu,“ zmiňuje popularitu lidoveckého politika.

„Tento křesťanský politik by ale chtěl pomocí zákonodárné moci určit, jak lidé žít mohou a jak nikoliv, a to na základě svého náboženského přesvědčení o tom, jak má a nemá vypadat rodina,“ podotkl Vrba. 

Závěrem pak také mimo jiné podotkl, že křesťanští konzervativci až snadno vidí třísku v oku svého muslimského bratra, ale trám ve svém vlastním oku nikoli. „Skutečným problémem není to či ono náboženství, ale konzervatismus, přičemž je docela lhostejné, jestli se zrovna modlí u křesťanského oltáře nebo se klaní směrem k Mekce. Pod rouškou svých náboženských symbolů se nám konzervativci z obou táborů snažit namluvit něco o střetu civilizací, který oběma z nich slouží jen k prosazení vlastní politické agendy a mocenských ambicí,“ uzavřel.

Celý příspěvek Martina Konvičky:

Z druhé strany.

Po hodně dlouhé době jsem si přečetl něco od "anarchosocialistů" - nebo jak si říkají. A: Nejsou všichni zlí, ale jsou o to pomýlenější.

Autor článku MARTIN VRBA nám nejdříve sděluje, že základem Evropy není křesťanství, ale Francouzská revoluce a její sekularismus (s oběma tvrzeními by se dalo polemizovat, respektive OBĚ jsou blbě a dal bych za ně 4- z dějepravy).

Pak nám ale říká, že Čunek je fuj, protože, "Říká to narovinu: stejná práva homosexuálních párů jsou špatně. Tradiční, patriarchální a heterosexuální rodina je základem stádu. Muslimové do naší kultury nepatří a představují civilizační riziko. Na cikánskou otázku je potřeba odpovědět rázně a bez okolků. Kdo nepracuje, ať nejí."

 --- neboli, hlásí se k sekularismu, ale homosexuál, muslim? a Rom jsou fajn .... protože (čtu mezi řádky) narušují tradiční řád.

To, že islám je mnohem, mnohem restriktivnější, než zkrocené evropské křesťanství (a když jsme u toho, spousta Romů tak pověrčivá, že by se sekularismem hned vymetla), to autor nevidí, respektive mu to je jedno, případně problémy bagatelizuje ("muslimové u nás nejsou ... je jich málo....")

Jsem stále přesvědčenější, že hlavním problémem neomarxistů je nenávist k vlastní rodině, související s neschopností někoho sbalit a rodinu založit. Odtud se odvíjí vše, i pozoruhodně selektivní vidění světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…