Čunek poslal nezaměstnané do práce

15.03.2016 8:42

Až na stovku má vzrůst počet pracovníků, kteří ve žlutých vestách s nápisem „veřejně prospěšné práce“ provádějí ve Vsetíně úklid veřejných prostranství. Informoval o tom web tamní radnice s tím, že město tak znovu využije státem podporovaný program na zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných.

Čunek poslal nezaměstnané do práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kontejnerové byty pro nepřizpůsobivé

V současné době pracuje pro město Vsetín prostřednictvím příspěvkové organizace Technické služby šestnáct osob ještě z loňského programu. Prvních třicet lidí nastoupí už v dubnu a další pak během května, slibuje web vsetínské radnice.

Celý text je ZDE

„Naším cílem je přitáhnout k práci lidi, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní a zvykli si jen na vysedávání na lavičkách a na pobírání sociálních dávek. No a samozřejmě chceme pracovním návykům naučit i jejich dnes již dospělé děti, které si po vzoru svých rodičů také zvykly nepracovat a žít jen ze sociálního systému,“ citoval web slova vsetínského starosty Jiřího Čunka (KDU-ČSL).

Hlavní pracovní náplní lidí zaměstnaných prostřednictvím veřejně prospěšných prací je zlepšení prostředí, vzhledu a čistoty ve Vsetíně. Starat by se tak měli zejména o čištění chodníků, úklid autobusových zastávek, pletí veřejné zeleně, úklid černých skládek, čištění odvodňovacích žlabů, podchodů a dětských hřišť, úklid v okolí odpadových nádob na sídlištích nebo úklid břehu řeky Bečvy a přilehlých potoků.

V loňském roce pracovalo celkem v rámci VPP ve Vsetíně 49 osob.

Stát hradí společnostem, které zaměstnávají pracovníky na VPP prostřednictvím úřadu práce, mzdové náklady, včetně povinných odvodů až do výše 14 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…