Čůrák, padá prý často z úst Adrianě Krnáčové. A další věci, které nepotěší Andreje Babiše

24.03.2015 11:07

Pražská primátorka Adriana Krnáčová zaujala svým opakovaným výronem rozčílení při řešení nejnovějšího odkladu dokončení tunelu Blanka. Jenže podle některých zdrojů z magistrátu je její promluva o „debilech“ kolem velkostavby jen slabým odvarem slovníku, kterému dává průchod za zavřenými dveřmi.

Čůrák, padá prý často z úst Adrianě Krnáčové. A další věci, které nepotěší Andreje Babiše
Foto: Praha.eu
Popisek: Pražská primátorka Adriana Krnáčová

Server Krajskélisty.cz získal informace od přímých aktérů jednání pražské Rady. Dva radní, navíc každý s jinou stranickou příslušností, pootevřeli oponu temperamentu novopečené primátorky: „Paní primátorka na Radě města prakticky běžně používá slovo čůrák,“ prozrazují. Komu je tato hutná charakteristika směřována prozradit nechtějí, protože by to prý bylo žalovatelné.

V Radě prý výstupy ze Slovenska pocházející galeristky vyvolávají rozpačité reakce. Občas se někdo pokusí naznačit primátorce, že by měla na expresivitě ubrat, ta si však prý doporučení k srdci zjevně nebere. „Jisté náznaky, aby ubrala a mírnila svůj slovník, byly, ale marně,“ prozrazuje zdroj.

Občas ale primátorku její temperament nepříjemně doběhne. ParlamentníListy.cz informovaly, že Krnáčová se na posledním zasedání Rady měla vyjádřit, že podá trestní oznámení na svého náměstka Matěje Stropnického. Bezprecedentní krok v dějinách pražských koalic ale s odstupem času mírnila: „Včera jsem Radě HMP navrhla, aby uložila ředitelce magistrátu prověření podezření ze spáchání trestného činu. Podezření se týkalo postupu při objednávání právních služeb v souvislosti s řešení PSP (stavebních předpisů, pozn. red.). Rada tento návrh přijala a uložila ředitelce magistrátu, aby ji do 24. března 2015 informovala o výsledku prověřování. Pokud výsledky prověřování potvrdí podezření ze spáchání trestného činu, je ředitelka povinna zpracovat a podat trestní oznámení,“ objasnila ParlamentnímListům.cz.

A není to prý jediné faux pas dámy v čele metropole. Do rozpaků prý své okolí uvedla i v minulém týdnu, když na Staroměstské radnici předávala výroční ocenění pražským policistům. Na slavnostní akt dorazila v kožených kalhotách, jejichž kombinace s primátorským řetězem prý mnohé ohromila.

Chování Krnáčové prý již začíná vadit i Andreji Babišovi. Tomu očividně publicita v souvislosti s pravidelnými ztrátami nervů pražské primátorky radost nedělá, neboť má dost vlastních starostí. Navíc když se mu samotnému podařilo vyvolat pobavení svými výroky.

Server Živnostenskélisty.cz upozornil na pozoruhodné počty absolventa bratislavské ekonomky. Když hájil zavedení elektronické evidence tržeb, zmínil možnost, že by si živnostníci nemuseli potřebný software kupovat, ale dostali by možnost si aplikaci napojenou na finanční správu pronajmout. Celý balíček má stát pět set korun měsíčně.

To je podle Babiše nabídka, která se nedá odmítnout. Jak řekl v neděli u Václava Moravce: „Kdo nemá dva tisíce korun ročně, tak ať radši nepodniká“. Redakce Živnostenskýchlistů.cz si prý od té chvíle kolektivně láme hlavu, jak se při násobení pěti set korun dvanácti měsíci dobrat ke dvěma tisícům.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…