Čurina v Brně. Co kamery ČT na sjezdu neviděly

11.03.2017 7:12

Nejdříve napětí a nervozita, potom uvolněná atmosféra. Staronový předseda Bohuslav Sobotka obhájil mandát, stejně tak i jeho první místopředseda Milan Chovanec. Ten porazil vyzyvatele Jeronýma Tejce. A jak uvedl Sobotka, jeho mandát je velmi silný. O sjezdu ČSSD v Brně informuje dnešní MF Dnes.

Čurina v Brně. Co kamery ČT na sjezdu neviděly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý den 39. sjezdu ČSSD v Brně

Strana posilněná chlebíčky a svíčkovou, na niž delegáti čekali v dlouhých frontách, tak podle Chovance míří za vítězstvím. Chovanec zřejmě ve volbě uspěl díky zákulisním dohodám, ale i díky tomu, že vykreslil sám sebe jako člověka, jenž před volbami vykrýval výpady politického soupeře a úhlavního nepřítele Andreje Babiše (ANO) a vyrážel do protiútoku.

Tejc vůči Babišovi působil o poznání smířlivěji. Jeho jméno v nominačním projevu na prvního místopředsedu z jeho strany nepadlo ani jednou. Podle některých navíc Tejcův projev vypadal jako projev kandidáta na předsedu. 

Sjezd přitom začal vesele, a to projevem šéfa brněnské ČSSD Olivera Pospíšila v hantecu. „I v Brně je čurina,“ řekl úvodem muž, jenž podporoval Jeronýma Tejce. A jak uvedl, na mrtvé koně se v Brně nesází. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…