Cyklistický závod uzavře centrum Hradce Králové

24.08.2017 19:30

S dopravní uzavírkou v centru města musí počítat obyvatelé a návštěvníci Hradce Králové první čtvrtek v září. Cyklistický závod Velká cena města Hradce Králové, který patří do společnosti prestižních akcí Calendaria Regina, na jeden den omezí vjezd automobilům do části města mezi Gočárovou a třídou Karla IV.

Cyklistický závod uzavře centrum Hradce Králové
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Trasa tradičního závodu letos povede z Ulrichova náměstí přes náměstí Svobody, 5. května, Masarykovo a Baťkovo a Mánesovou ulicí zpátky na Ulrichovo náměstí. Tento okruh budou cyklisté všech kategorií projíždět během čtvrtka 7. září. Pro bezpečný průběh a organizaci závodu bude od 8 do 20 hodin úplně uzavřená Gočárova třída v celém úseku mezi náměstím Svobody a křižovatkou Anička na druhém městském okruhu.
 
Řidiči se zároveň nedostanou na Tylovo nábřeží mezi náměstími Svobody a 5. května, zákaz vjezdu bude i do Havlíčkovy ulice v části, která spojuje náměstí 5. května a Masarykovo. Tyto uzavírky pak zcela nebo částečně omezí provoz automobilů v dalších okolních ulicích.
 
Objízdná trasa Gočárovy třídy v obou směrech vede od křižovatky Anička přes třídu Karla IV., Tyršův most, Divišovu ulici na třídu Československé armády k Mostecké ulici. Uvedenou objížďku budou muset použít i řidiči jedoucí z Lipek či Labské Kotliny, kteří jsou zvyklí jezdit na malý městský okruh ulicemi V Lipkách a Šafaříkova.
 
Pro městskou hromadnou dopravu bude omezení provozu na Gočárově třídě platit až od 12 hodin, odpoledne budou linky MHD jezdit objízdnou trasou po třídě Karla IV. přes Tyršův most. Vozidla IZS a zásobování budou do uzavřených oblastí pouštěna v koordinaci s policií a organizátory. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…