Cynické svině, napsal Ransdorf o bojovnících z Pravého sektoru. A ukázal, jak mezi sebou vtipkují

11.07.2014 16:34

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) si na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz posteskl nad tím, jak setkání na půdě Evropského parlamentu ke květnovému masakru v Oděse znemožnila skupinka přihlížejících. Ransdorf předpokládá, že to byli najatí provokatéři, kteří chtěli, aby se veřejnost nedozvěděla pravdu.

Cynické svině, napsal Ransdorf o bojovnících z Pravého sektoru. A ukázal, jak mezi sebou vtipkují
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Setkání v europarlamentu uspořádala lotyšská poslankyně Taťjana Ždanoková ze skupiny Zelených 9. července. Tématem byl masakr v Oděse, který se stal 2. 5. 2014 a při kterém uhořelo nebo bylo zavražděno v Domě odborů 46 lidí. Shromáždění v europarlamentu se účastnili očití svědkové a zároveň oběti násilí, které podle Ransdorfa zorganizoval Pravý sektor.

Kromě zmíněné lotyšské europoslankyně se slyšení účastnili německá europoslankyně Rebecca Harmsová (Zelení) a jediný zástupce frakce GUE/NGL Ransdorf. V publiku sedělo padesát až šedesát osob.

Hosté podle Ransdorfa uváděli holá fakta a vyprávěli pouze o tom, co osobně zažili a viděli. „Popisovali, jak fanoušci z Pravého sektoru cíleně hnali federalisty k Domu odborů. Že Dům odborů byl vždycky zamčený a bylo to obecně známo. V tento jediný den byl kupodivu otevřený, a proto v něm federalisté mohli hledat úkryt a nerozprchli se do ulic,“ tlumočil vyprávění svědků tragických událostí v Oděse Ransdorf.

Chování publika Ransdorfa šokovalo

Toho ale šokovalo chování lidí z publika. „Smáli se, dělali kravál, řvali, posmívali se vystupujícím. Svým povykováním znemožnili diskuzi a dotazy,“ uvedl komunistický europoslanec s tím, že byl posledním řečníkem, pak Ždanoková musela kvůli nesnesitelnému „randálu“ akci zastavit a ukončit.

Celý text ZDE

Vystupující pak europoslancům sdělili, že stejné skandální chování publika se děje na mnoha podobných mítincích po celé Evropě, evidentně s cílem, aby se veřejnost nedozvěděla pravdu.

„Protože i zde zazněla jména Porubij, Kolomojskij a Němirovskij, lidí spoluodpovědných za tento masakr a zároveň lidí ze špiček nové ukrajinské moci,“ vysvětlil Ransdorf.

Pravý sektor lil na federalisty mléko

Ten popsal ještě jednu událost, kterou vyprávěl jeden z účastníků. Měla se stát v Záporoží v době Velikonoc, nejvýznamnějšího pravoslavného svátku vůbec. Osm set zastánců federalizace Ukrajiny tam bylo během demonstrace obklíčeno pěti tisíci stoupenci Pravého sektoru. „Fašisti z Pravého sektoru federalisty terorizovali, lili na ně mléko, házeli mouku a jiné potraviny, ze kterých se dělá tradiční velikonoční jídlo pascha,“ uvedl Ransdorf s tím, že toto ponižování trvalo bez zásahu policie několik hodin.

„Lidé z Pravého sektoru to po oděském masakru `vtipně` komentovali, že paschu uplácali v Záporoží a upekli v Oděse. Vyjadřovat se takhle ke čtyřiceti šesti zmařeným životům může jen cynická svině,“ neodpustil si europoslanec poněkud ostřejší vyjádření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…