Czechoslovak Group se bude podílet na dodávce obrněných vozidel pro filipínskou armádu

19.11.2020 16:12

Až do Filipín poputují české podvozky, které budou součástí nových obrněných vozidel pro tamní armádu. Izraelská skupina Elbit Systems, která vede tým složený z nadnárodní korporace General Dynamics European Land Systems a českého průmyslového holdingu Czechoslovak Group, vyhrála tendr na nová obrněná vozidla pro filipínskou armádu.

Czechoslovak Group se bude podílet na dodávce obrněných vozidel pro filipínskou armádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tatra T-810

Vozidla nesoucí název Sabrah budou postavena na podvozcích Pandur II, které historicky vyrábí společnost Tatra Defence Vehicle spadající do českého průmyslového holdingu rodiny Strnadů. Druhý typ podvozku - ASCOD II - bude dodávat General Dynamics, Izraelci pak zajistí především věže a elektroniku.  
 

Anketa

Dělá prezident Zeman svou práci dobře? (Ptáme se od 18.11.2020)

80%
20%
hlasovalo: 20408 lidí
Filipínská armáda vítězný model, na kterém se podílejí i Češi, označuje jako "lehké tanky". Původní požadavek zněl na 144 kanonových obrněnců a 114 obrněných transportérů, a ačkoli byl později z finančních důvodů redukován, jedná se o další mezinárodní úspěch českých výrobců, kteří v týmu dokázali zvítězit nad indonésko-tureckou či jihokorejsko-tureckou konkurencí. Tým vedený značkou Elbit zvítězil zejména díky tomu, že nabídl opravdu komplexní a kompatibilní řešení. 
 
Celý vítězný program může být navíc zajímavý pro českou armádu, neboť jednou z možností řešení otázky budoucnosti tanků je lehký tank na šasi bojového vozidla. Logicky by se tedy nabízel právě ekvivalent pásového obrněnce Sabrah. 
 
Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group vznikl v roce 2014. Jako hlavní cíl si stanovil soustředit ve svém portfoliu průmyslové a strojírenské pilíře někdejšího Československa, postavit je na nohy a udělat z nich konkurenceschopné podniky pro 21. století. Dnes má tato skupina více než stovku firem, které jsou aktivní ve vývoji a výrobě špičkových bezpečnostních technologií.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…