DPP chce zrušit smlouvu na reklamní plochy v metru. Je prý nevýhodná a navíc i neplatná

13.03.2016 16:06

Smlouva se společností Rencar na reklamní plochy v pražském metru je trnem v oku nejen pražským politikům. Zabývat se jí bude již zítra představenstvo Dopravního podniku hlavního města Prahy. Informace přinesl týdeník Euro.

DPP chce zrušit smlouvu na reklamní plochy v metru. Je prý nevýhodná a navíc i neplatná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Podle informací týdeníku se představenstvo DPP chystá smlouvu zrušit, protože podle auditu je kontrakt neplatný. „Jeden pětadvacetiletý kontrakt, v jehož průběhu se nezvyšují výnosy pro hlavní město, už město má, ale že stejná firma má další ultradlouhý kontrakt tentokrát na DPP, jsem netušila,“ uvedla primátorka Prahy Adriana Krnáčová v narážce na společnost JC Decaux.

Tato společnost, jež je většinovým vlastníkem firmy Rencar, uzavřela v minulosti s Prahou smlouvu na městský mobiliář na 33 let. 

  • Původní text najdete ZDE

Na nevýhodnost smlouvy již podle všeho poukazuje i trestní oznámení, které šetří policie. Na základě toho se smlouvou začalo zabývat i představenstvo dopravního podniku.

Jde především o prošetřování devíti dodatků ke kontraktu, které snižují nájemné o zhruba 80 procent proti původní ceně. To nebývá obvyklé, většinou se naopak nájemné zvyšuje. Například dodatkem číslo 9 se dokonce dosáhlo toho, že ve stanici Národní třída neplatí Rencar nájemné vůbec. A to přitom má výdělky z prodeje reklamy. Dopravní podnik z pronájmu těchto prostor nemá ani korunu, a to dokonce prý musel zaplatit i část sumy za výstavbu obrazovek.

V roce 2013 zaplatil Rencar nájemné pouze ve výši 46 mil. Kč, v roce 2008 to bylo 108 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…