Dagmar Havlová: Vašek by uprchlíkům pomohl, byl zodpovědný a solidární

07.09.2015 17:09

Bývalá první dáma Dagmar Havlová se vyjádřila k tématu současné uprchlické krize. Václav Havel by podle ní uprchlíkům pomohl a jejich osud by mu nebyl lhostejný, myslí si vdova po našem bývalém prezidentovi. Informují Lidovky.cz.

Dagmar Havlová: Vašek by uprchlíkům pomohl, byl zodpovědný a solidární
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Bývalý prezident Václav Havel

Dagmar Havlová připomněla rok 1968, kdy desítky tisíc Čechoslováků opouštěly tehdejší republiku. Lidé prchali předně do Rakouska a Německa, což jsou země, které v současnosti čelí velkému náporu uprchlíků. 
 
„V rámci tématu zodpovědnosti a solidarity by Vašek pro pomoc lidem prchajícím před válkou a násilím rozhodně byl,“ řekla Havlová pro deník Právo.
 
 
Server Lidovky.cz k tomu připomněl, že Václav Havel byl po roce 1989 ve světě oceňován pro své humanitní postoje. Poznamenal rovněž, že jeho nástupce Václav Klaus vystoupil k uprchlické krizi zcela opačně, dokonce inicioval "petici proti imigraci", jak server Klausův počin nazval. Zdůraznil rovněž, že Klausovy postoje podpořil i současný prezident Miloš Zeman.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…