Dagmar Havlová chce vystavět na Hrádečku resort. V chráněné oblasti. A má prý šanci uspět

26.10.2019 10:35

Vdova po exprezidentovi Václavu Havlovi se podle dnešního vydání MF Dnes nevzdává plánu vybudovat na Hrádečku nedaleko Trutnova hotelový komplex. A to přesto, že to vyvolává řadu negativních reakcí.

Dagmar Havlová chce vystavět na Hrádečku resort. V chráněné oblasti. A má prý šanci uspět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dagmar Havlová, manželka zesnulého Václava Havla

Na Hrádečku má Havlová chalupu a pozemky, kam Havel rád jezdil. A přestože pozemky spadají mezi evropsky cenné lokality a ptačí oblasti Natura 2000, má Havlová se svým záměrem šanci uspět. Šlo by o jednu hlavní budovu, deset bungalovů, parkoviště a lavičku Václava Havla. Celý komplex by stál jen několik stovek metrů od Havlovy chalupy. 

Havlová nyní čeká, jak dopadne změna územního plánu, kdy právě chce, aby se z louky stala stavební parcela. I když se to jeví jako nemožné, může dostat výjimku. „Pokud stavba nebude vyhodnocena jako negativní, je možné ji realizovat i uvnitř stávající evropsky významné lokality, kam Hrádeček spadá,“ uvádí například Josef Rusňák z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Anketa

Myslíte si, že Piráti jsou přínosem pro českou politiku?

4%
96%
hlasovalo: 41222 lidí
Starostka Mladých Buků, pod něž Hrádeček spadá, Lucie Potůčková uvádí, že by uvítala stavbu, jež nenaruší danou oblast. Kvůli chybějící kanalizaci a připojení na vodu ani neví, jak by tu bylo možné objekt postavit. Projekt jako takový pak ani od Havlové nemá. 

„Moji milí, pokud jste četli články za poslední dny o situaci s pozemky na Hrádečku, ráda bych k tomu řekla pár slov. Tato uměle vytvořená kauza vznikla údajným udáním chronického stěžovatele, který měl zálusk na pozemky Václava Havla již dlouhodobě. Tyto naše pozemky by rád využil k dalším komerčním odstřelům daňků, jež léta provozuje na svých okolních oplocených pozemcích. Otázka je, komu tato kauza v době úmrtí našich významných osobností Vlasty Chramostové a Karla Gotta poslouží pro sledování jiných zájmů?“ vyjádřila se pak sama Havlová na svém facebookovém profilu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…