Dagmar Havlová v ČT: Vašek odešel náhle…

14.12.2014 21:49

Exkluzivní rozhovor s bývalou první dámou České republiky Dagmar Havlovou uvedlo nedělní vysílání pořadu 168 hodin. Ústředním tématem, navzdory tříletému výročí Havlovy smrti, byla jeho přítomnost.

Dagmar Havlová v ČT: Vašek odešel náhle…
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Dagmar Havlová v pořadu 168 hodin

„Vašek odešel příliš náhle," řekla Havlová v rozhovoru, který televize prokládala jak záběry jeho pohřbu, tak i komentáři blízkých, například bratra Ivana Havla. „Ještě jsme si povídali, byla to krásná noc, povídali jsme si tak do tří hodin do rána," vzpomínala Havlová na poslední hodiny svého manžela, který je podle výzkumů největším symbolem sametové revoluce.

O tom, jak se žije bez Václava Havla, jeho manželka příliš hovořit nechtěla. Podle jejích slov je tu pořád. „Stále si s ním povídám," uvedla. Na bližší otázky, jak prožívala jeho smrt, přípravy na pohřeb a obřad samotný, někdejší výrazná herečka neuměla odpovědět. „Nepamatuju si to. Jen vím, že při cestě jsem se opírala o Ninu a jejího manžela," připomenula.

Podle Havlové je největším poselstvím našeho prvního prezidenta známá věta, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. „Takový člověk se přeci jen nerodí každý den," uzavřel Havlův bratr, vědec a bývalý ředitel Centra pro teoretická studia, Ivan Havel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…