Dalajláma je tady každému u zadku. Jde o něco jiného, udeřil doktor Macek. A pověděl vtip

20.10.2016 12:36

Bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách na serveru Viditelny-macek.cz mimo jiné vrátil k návštěvě dalajlámy v Praze.

Dalajláma je tady každému u zadku. Jde o něco jiného, udeřil doktor Macek. A pověděl vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„O žádného dalajlámu vůbec nejde, ten je většině lidí u zadku,“ podotkl. Podle něj jde jen o další střet antizemanovců s prezidentem Milošem Zemanem a jeho příznivci. „Dalajláma slouží jen jako další záminka,“ poznamenal.

Věnoval se však také počtu úředníků. „Úředníků v Česku oproti roku 2012 přibylo 23 tisíc na letošních 437 tisíc, náklady na jejich odměňování stouply o 16,6 miliardy na letošních 149 miliard korun. Příští rok by přitom měly výdaje státního rozpočtu na platy dále stoupnout na 162 miliard korun. Vyplývá to z údajů ministerstva financí,“ řekl. A podotkl: „Doufám, že si nestěžujete, neboť na každém kroku vidíte, kterak vám usnadňují a zpříjemňují život…,“ uzavřel.

Původní text ZDE.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi jeho obdiv k dalajlámovi?

hlasovalo: 6121 lidí

A podělil se také o vtip o migrantech: „Potká imigrant dobrou vílu a ta praví, že mu splní tři přání. ‚Chtěl bych mít hodně peněz pro sebe a svoji rodinu.‘ Víla mávne kouzelným proutkem a objeví se spousta peněz. ‚A druhé přání, chtěl bych mít dům.‘ Víla opět mávne kouzelným proutkem a krásný dům hned stojí opodál. ‚A to třetí přání: chci se stát Rakušanem.‘ Víla do třetice mávne kouzelným proutkem a peníze i dům zmizí. ‚Co je, co se děje?‘ diví se imigrant. ‚Teď jsi Rakušan, tak koukej mazat do práce, ať si ta svá přání můžeš splnit,‘ říká víla.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…