Dalajlama přiletí do Česka, promluví o laskavosti a úctě

14.09.2013 6:00

Tibetský duchovní vůdce dalajlama dnes přiletí do Česka, aby se zde již poněkolikáté zúčastnil konference Forum 2000. Odpoledne v pražské Tipsport areně promluví na téma laskavost a vzájemná úcta v dnešní společnosti.

Dalajlama přiletí do Česka, promluví o laskavosti a úctě
Foto: archiv
Popisek: Tibetská vlajka

Dalajlama byl osobním přítelem bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla, který před 16 lety konferenci Forum 2000 uspořádal poprvé. Naposledy se tibetský duchovní vůdce v Česku objevil předloni, kdy Havla navštívil těsně před jeho prosincovým skonem.

Letošní 17. konference Forum 2000 bude slavnostně zahájena v neděli. Diskuse více než 100 světových osobností se zaměří zejména na příležitosti a nástrahy demokratických transformací. Mezi nejznámějšími z pozvaných jsou vedle dalajlamy například barmská nositelka Nobelovy ceny za mír Do Aun Schan Su Ťij nebo bývalý jihoafrický prezident a taktéž nositel Nobelovy ceny za mír Frederik de Klerk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…