Dalík se seznámil se spisem, takže už ho za pandury mohou obžalovat

03.04.2014 21:02

Před rokem a půl policie obvinila bývalého poradce premiéra Topolánka Marka Dalíka v kauze nákupu armádních obrněnců Pandur. Dalík se už seznámil s trestním spisem, takže může být v nejbližší době podána obžaloba, píše Aktuálně.cz.

Dalík se seznámil se spisem, takže už ho za pandury mohou obžalovat
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

„Seznámení proběhlo," potvrdil Dalíkův obhájce Tomáš Sokol. Neprozradil ale, zda navrhl doplnění spisu. „K tomu, co tam bylo navrženo, nejsem zmocněn se vyjadřovat. Nejsem zbaven mlčenlivosti," uvedl.

Protikladné výpovědi

Nyní už nic nebrání podání návrhu obžaloby. „Pokud seznámení už proběhlo a nic nového nebylo navrhováno, tak by policejnímu orgánu nic nebránilo, aby spis předložil státnímu zástupci," prohlásil státní zástupce Marek Bodlák, ředitel odboru závažné hospodářské kriminality na Vrchním státním zastupitelství v Praze.

Marek Dalík si měl v roce 2007 říci o úplatek ve výši 450 milionů korun. Tuto verzi potvrzují bývalý americký diplomat Victor Jackovich a manažer firmy Steyr Stephan Szücs. V minulosti však v Dalíkův prospěch vypovídali slovenský lobbista Miroslav Výboh a izraelský zbrojař Lova Drori, jehož firma do pandurů dodávala zbraňové věže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…