Dálnice D8 otevřena a hned problém. Václav Moravec se neudržel a zveřejnil soukromý mail od ŘSD

17.12.2016 18:56

O postavení dálnice z Prahy do Drážďan se uvažovalo již v roce 1938. Po 78 letech je tato dálnice skutečně kompletně hotová a otevřená. Má to ale háček. Část dálnice stojí na nestabilním podloží, takže D8 byla otevřena jen s omezeními. Moderátor České televize Václav Moravec, kvůli dálnici „jakou svět neviděl“, své ironické poznámky adresuje vůči Ředitelství silnic a dálnic.

Dálnice D8 otevřena a hned problém. Václav Moravec se neudržel a zveřejnil soukromý mail od ŘSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

Paradoxy D8: Právě mažu starou poštu a nevím, zda jsem neudělal chybu a nepřijal pozvání pana Rýdla z ŘSD. Inu, dálnice, jakou svět neviděl,“ píše Václav Moravec na sociální síti Twitter na úvod k e-mailu, který našel v poště. Ředitelství silnic a dálnic ho zvalo na otevření dálnice, neboť jde o opravdu velikou událost.

„Jde o moderní stavbu procházející pro stavbaře nesnadné území. Nicméně i v takto obtížných podmínkách lze vystavět něco tak poutavého, jako je Prackovická estakáda s uchvacujícím výhledem na Portu Bohemicu, nebo dálniční tunely, jež svým zajištěním patří do evropské špičky,“ sdělil pan Jan Rýdl z ŘSD Václavu Moravcovi. Nejpodstatnější však je, že po této dálnici budou konečně jezdit řidiči, kteří na otevření dálnice tak dlouho čekali.

Řidičům hrozí, že budou čekat dál. V kolonách  

Moderátor si ovšem neodpustil jednu ironickou poznámku. „Na letošní vánoční trhy pojedeme do Drážďan jedním pruhem nového úseku D8. Druhy si necháme na trhy v roce 2017,“ rýpl si.

Tím ovšem zdaleka neskončil. U již zmíněné Prackovické estakády byl provoz sveden do jednoho pruhu, takže řidiči budou pravděpodobně čekat dál – v kolonách. Jelikož podle vlastních slov dává Moravec přednost mravenčí práci před okázalým stříháním pásek, sdělil Janu Rýdlovi, že si raději pročte materiály k D8, aby našel cestu, „jak přimět ŘSD k investorsky odpovědnějšímu přístupu u dálničních staveb, jež vedou problematickým terénem“.  

Z Twitteru Václava Moravce:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…