Další, co se nachytal? Výsměch odpůrci Zemana, který dělá reklamu Číňanům

08.11.2016 6:27

Reklamní kampaň na nové mobilní telefony značky Honor, jimž propůjčil svou tvář kajakář, stříbrný medailista z olympiády v Londýně z roku 2012 Vavřinec Hradilek, okomentoval na sociální síti šéfredaktor Mladé fronty Dnes Jaroslav Plesl.

Další, co se nachytal? Výsměch odpůrci Zemana, který dělá reklamu Číňanům
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

„Aby zas nedošlo k nějakýmu trapnýmu nedorozumění, mám tu jedno varování nejen pro Vávru Hradílka: Honor je značka spadající pod čínský koncern Huawei,“ napsal.

Hradilek má přinejmenším rezervovaný vztah k hlavě státu. Letos v srpnu nepřišel na Pražský hrad, kde Miloš Zeman za účasti sportovců podepsal přihlášku na olympijské hry v Rio de Janeiru. Trojnásobný mistr světa na svůj facebookový profil napsal, že pozvánku odmítl, protože neměl sílu sedět v zakouřeném prostředí. Vymezil se i proti Zemanovu někdejšímu premiéru Rusnokovi.

Plesla zaujal i slogan, který reklamu na uvedený telefon doprovází: „Ale ten slogan ‚Přiznej barvu‘ je v kontextu vypjaté protičínské atmosféry samozřejmě mimořádně vtipnej. Mohl by ho používat i Lobkowicz...,“ uvedl Plesl s narážkou na ,,aféru" minulých dní, kdy se ukázalo, že šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška, který protestoval proti ,,poklonkování Číně", přijímá pro festival dary od pivovaru vlastněného Číňany.

V následné diskusi na tento příspěvek reagovala uživatelka Facebooku Misha Julišová: „Njn cesta peněz .. pokud se po ní vydáme, obvykle vždy dojdeme k cíli,“ napsala.

O něco později Plesl ironicky připsal: „Byznys a peníze nemohou stát nad morálními principy! Co to udělá se současnou generací českých dětí, když se jejich vzory nechají tak snadno koupit? To vám dnes večer v Událostech, komentářích vysvětlí Lenka Dusilová a Vavřinec Hradilek. Moderuje David Borek.“

Zdeněk Feix na to reagoval slovy: „Další pokrytec, nebo jen hlupák?“ Plesl odpověděl: „b“. Zdeněk Feix na to vzápětí reagoval: „AB hloupý pokrytec, pokračování příště.“

Celý text příspěvku Jaroslava Plesla na jeho facebookovém profilu:

Aby zas nedošlo k nějakýmu trapnýmu nedorozumění, mám tu jedno varování nejen pro Vávru Hradilka: Honor je značka spadající pod čínský koncern Huawei.

Ale ten slogan "Přiznej barvu" je v kontextu vypjaté protičínské atmosféry samozřejmě mimořádně vtipnej. Mohl by ho používat i Lobkowicz...


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…