Další děsivé zprávy z Calais: Uprchlíci loupili, znásilňovali a házeli kamením

20.10.2016 12:10

Obyvatelé uprchlického tábora „Džungle“ se opět vyznamenali. Tři z nich jsou obvinění z loupežného přepadení a znásilnění francouzské novinářky afghánského původu. O několik hodin dříve zase jejich „kolegové“ napadli tým televize Sky News.

Další děsivé zprávy z Calais: Uprchlíci loupili, znásilňovali a házeli kamením
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Nejhorší chvíle ve svém životě prožila osmatřicetiletá novinářka na volné noze, která se narodila v Afghánistánu, ale žije v Paříži a živí se mimo jiné překlady a tlumočením v jazyce pašto. V uprchlickém táboře se pohybovala jako součást týmu, který natáčel dokument o mladistvých uprchlících. Podle její výpovědi byla přepadena třemi uprchlíky u vchodu do „Džungle“. Dva z nich ji ohrožovali nožem a třetí ji mezitím znásilnil.

Francouzské státní zastupitelství včera potvrdilo, že má k dispozici důkaz v podobě DNA pachatelů, který by měl usnadnit pátrání a následně usvědčení. Trojice mužů, pravděpodobně pocházejících z Afghánistánu, je nyní na útěku. „Žena měla společně s dalším novinářem předem dohodnutou schůzku s migranty, když se na místě objevili tři jedinci vyzbrojení nožem. Pod pohrůžkou zabití drželi dva z nich druhého novináře v šachu a třetí z nich ženu zatím znásilnil,“ uvedl státní zástupce Pascal Maronville.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi jeho obdiv k dalajlámovi?

hlasovalo: 6121 lidí

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Tři násilníci kromě znásilnění a vyhrožování odcizili dvojici jejich vybavení a fotoaparát. Žena byla neprodleně po incidentu odvezena do nemocnice a po propuštění z lékařské péče podala trestní oznámení na neznámého pachatele na policejní stanici v přístavu Calais. Uprchlický tábor Džungle je nechvalně proslulý mnoha podobnými incidenty. Zdejší ženy se často stávají terčem sexuálního násilí, které v mnoha případech ani není hlášeno na policii.

Jak píše britský deník Express, nepříjemný zážitek si z návštěvy zdejšího uprchlického tábora tento týden odvezli také novináři z televize Sky News. Novinář Mark Stone se v médiích svěřoval, jak byl on a jeho tým napaden skupinou uprchlíků na benzínové pumpě u silnice, která vede do přístavu. „Odnesli jsme si z té šarvátky hodně modřin a oděrek. Navíc nám ukradli jednu z kamer,“ líčil viditelně otřesený Stone nepříjemnou zkušenost.

Přitom na samém počátku násilnostem nic nenasvědčovalo. „Migranti nás přijali přátelsky a my jsme se necítili nijak ohroženi. Jenže krátce po natáčení se tam objevila početnější skupina uprchlíků, kteří po nás začali házet kameny. Poté nás napadli tyčemi a noži a my jsme se sotva stačili vrátit zpět do auta. Poslali nás k zemi a i poté nás mlátili. Bylo to skutečně děsivé. Ti lidé se chovali velmi násilnicky a jsou nebezpeční. A tohle je tady prakticky na denním pořádku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…