Další hrůzná statistika, píše Okamura. Už aby začali politici odpovídat za napáchanou škodu

08.12.2013 17:22

Tento týden byl uveřejněn pro naši republiku ne zrovna lichotivý výsledek výzkumu o vnímání korupce v jednotlivých zemích. Podle dotázaných respondentů průzkumu představuje úplatkářství v naší zemi velký problém.

Další hrůzná statistika, píše Okamura. Už aby začali politici odpovídat za napáchanou škodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Je to bohužel opět jedna ze statistik, v nichž nedopadáme jako Česká republika vůbec dobře. Celkové jsme se umístili na 57. místě. Před námi skončili i země jako Gruzie, Malajsie nebo Turecko. V porovnání se zeměmi z EU jsme pátí od konce," píše ve svém prohlášení pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit.

„V takových průzkumech končíme velmi špatně naprosto pravidelně," postěžoval si předseda Okamura. Přitom průzkum nebere na lehkou váhu. „O tom, že tyto průzkumy jsou relevantní, hovoří to, že na prvních místech jsou státy jako Švýcarsko, Norsko nebo Dánsko.“

Celá glosa Tomio Okamury ZDE.

Tomio Okamura však nehodlá jen lamentovat nad neradostným zjištěním. „My v Úsvitu bojujeme za to, aby se naše situace podstatně změnila," píše ve svém tiskovém prohlášení. Poslanci Úsvitu již podali návrh zákona, cílícího proti korupčnictví. „Má zavést povinnost řádně spravovat státní majetek pro všechny, kdo s ním nakládají. Je fatální, že politici nejsou za způsobenou škodu odpovědní," upřesňuje poslanec Okamura ve své tiskové zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…