Další informace o kauze Forejt: Taková podezřelá dvojice mužů...

06.12.2016 22:35

Kauza Jindřicha Forejta pokračuje. K celé záležitosti se vyjádřil také redaktor serveru Seznam.cz Václav Dolejší. Jindřich Forejt byl velmi schopný úředník, ale...

Další informace o kauze Forejt: Taková podezřelá dvojice mužů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

„Ta dvojice mužů, která obcházela redakce, vypadala nedůvěryhodně, a když nabízela kompromitující video, tak už jen za rozhovor požadovala peníze. Doma si každý může dělat, co chce, pokud neporušuje zákon, ale v této pozici na Hradě potřebujete prověrku Národního bezpečnostního úřadu a on je takto snadno vydíratelný,“ poznamenal Dolejší. „Nikdo nemůže popřít, že Forejt na zmíněném videu udělá to, co dělá, ale to, že ho někdo nahrál a třeba dál s tím videem nějak pracoval, už může být v zájmu nějaké osoby. Nechci radši ani domýšlet koho,“ poznamenal Dolejší.

Na druhou stranu měl Forejt vždy pověst velmi schopného úředníka, který byl velmi pečlivý, a dá se jen těžko věřit tomu, že by v poslední době tak strašlivě pochybil jen on sám, ať už jde o kauzu pana Jiřího Bradyho nebo o pozdní přílet na státní pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče či nakonec o pochybení, které se mělo týkat údajné neúčasti amerického velvyslance Andrewa Schapira na oslavách státního svátku 28. října.

Dolejší také připomněl, že si Jindřicha Forejta oblíbil prezident Miloš Zeman, což se ovšem velmi nelíbilo kancléři Vratislavu Mynářovi a Martinu Nejedlému, kteří si prezidenta údajně zprivatizovali pro sebe. „Já o panu Nejedlém někdy říkám, že je tak trochu neformálním kancléřem,“ prozradil Dolejší. Mynář a Nejedlý údajně dělali Forejtovi různé naschvály a snažili se ho z Hradu vyhnat např. tím, že do jeho odboru poslali audit.

Měli bychom si prý také uvědomit, že Jindřich Forejt teď odchází z Hradu, protože pravděpodobně přijde o prověrku Národního bezpečnostního úřadu. Jenže kancléř Vratislav Mynář tuto prověrku za tři roky nezískal, ale na Hradě v klidu působí i nadále. 

 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…