Další katastrofální čísla pravice. Toto jim raději ani neukazujte

25.07.2013 12:01

Pokud by se nyní konaly volby do Poslanecké sněmovny, vyhrála by je ČSSD, které by dalo hlas 34 procent voličů. ODS se po kauzách sledování manželky bývalého premiéra Petra Nečase a údajné politické korupce propadla se 13 procenty preferencí za druhou KSČM a třetí TOP 09.

Další katastrofální čísla pravice. Toto jim raději ani neukazujte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výkonná rada ODS podpořila setrvání současné koalice, Na post premiéra zatím nikoho nenavrhla

Do sněmovny by se mohli dostat také lidovci s 5,5 procenty, pod potřebnou pětiprocentní hranicí zůstaly podle průzkumu Věci veřejné i Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ).

Podpora ČSSD od průzkumu Medianu z přelomu dubna a května vzrostla o dva procentní body, ODS si naopak pohoršila o více než pět procentních bodů. Podpora KSČM se zvýšila o tři procentní body na 18,5 procenta, TOP 09 zůstala na 15 procentech.

ODS poškodila kauza Nagyové

Podle Medianu klesla podpora ODS v důsledku kauz uplynulého měsíce, které vedly k rozpadu vlády. Je to nejhorší výsledek strany od loňského dubna. "Na rozdíl od propadů běžných v minulosti nejde jen o částečný přesun voličů k druhé velké pravicové straně - TOP 09. Parlamentní pravice v důsledku aktuálních kauz obecně oslabila, mimo jiné díky snížené ochotě pravicově orientovaných voličů k účasti ve volbách, jejich zvýšené nerozhodnosti, koho volit, a naopak zvýšené angažovanosti na levé straně spektra," uvedl Median.

Věci veřejné i zemanovce by podle průzkumu volila shodně tři procenta dotázaných, dvě procenta vyslovila podporu Straně zelených. Statistická odchylka je podle Medianu plus minus jedno procento u malých stran, u velkých je rozptyl oběma směry až tříprocentní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…