Další kolo v Rittigově kauze: Svědkyně se přiklonila spíše k lobbistově verzi

28.02.2014 15:00

Lobbista Ivo Rittig čelí spolu s dalšími obviněnými nařčení, že tuneloval peníze z Dopravního podniku hl. města Prahy. Server Lidovky.cz ale informuje o tom, že výpověď manažerky papírny Neograph Nadi Putrovcové nahrává spíše verzi Ivo Rittiga a obviněným právníkům kanceláře MSB Legal. První výpověď přitom spíše potvrzovala konstrukci vyšetřovatelů.

Další kolo v Rittigově kauze: Svědkyně se přiklonila spíše k lobbistově verzi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Z první výpovědi manažerky vyplývalo, že lobbista Ivo Rittig s pomocí advokátů Davida Michala a Marka Stubleyho ovládli papírnu již v roce 2008 a měli tedy vliv i na to, co se dělo ohledně jízdenek DPP. Její druhá výpověď, kterou Putrovcová učinila, ale vyznívá poněkud jinak. Zmíněná jména totiž prý slyšela až později.

„Tato jména jsem slyšela až později, v době, kdy došlo k převzetí firmy Neograph inženýrem Janků. Možná jsem dříve o těchto jménech slyšela, ale šlo to kolem mě," odpověděla například na dotaz, zda zná Rittiga s dalším obviněným Peterem Kmetěm, přes jehož společnost Cokeville Assets měly peníze téct na lobbistovo konto.

Rittig a další podle jejích slov měli vliv na chod papírny až od prosince 2011. Od této doby se na scéně objevuje i kancelář MSB Legal, tehdy Šachta & Partners. V první výpovědi ale tvrdila, že advokáti David Michal a Marek Stubley vstupovali do vztahu mezi dopravním podnikem a Neographem již dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…