Další napětí kolem Íránu. Tentokrát je v konfliktu Británie

20.07.2019 19:44

V Perském zálivu eskaluje napětí. A to poté, co britský tanker Stena Impero zadržely íránské revoluční gardy. Ty však svůj krok obhajují, že k zadržení došlo poté, co mělo plavidlo nehodu s rybářskou lodí a nechtělo jí pomoci. Píše o tom server ČeskéNoviny.cz.

Další napětí kolem Íránu. Tentokrát je v konfliktu Británie
Foto: pixabay.com
Popisek: Írán

Britský ministr zahraničí Jeremy Hunt se v té souvislosti nechal slyšet, že reakce Velké Británie bude rázná. Írán se dle jeho slov vydal na nebezpečnou cestu. K incidentu již totiž došlo začátkem července, kdy britské námořnictvo zadrželo íránské plavidlo. Důvodem bylo podezření, že loď veze ropu do Sýrie. 

Původní text ZDE.

Členové posádky britského tankeru jsou nyní podle všeho v přístavu Bandar-Abbás. Některé státy, jako například Německo, se přimlouvají za jejich propuštění, prezident Donald Trump chce svůj postup koordinovat s britskou vládou. 

V Hormuzském průlivu je napětí od chvíle, kdy USA oznámily odstoupení od mezinárodní dohody o íránském jaderném programu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…