Další ostuda předsedy Junckera. Začal mluvit o "lídrech z jiných planet" a nikdo kolem nechápal

16.07.2016 21:31

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker je opět v centru pozornosti. Ve svém posledním projevu totiž mluvil o lídrech jiných planet. Jeho slovům však skoro nikdo nerozumí.

Další ostuda předsedy Junckera. Začal mluvit o "lídrech z jiných planet" a nikdo kolem nechápal
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

„Měli byste vědět, že ti, kteří nás pozorují z dálky, se obávají. Viděl jsem, slyšel jsem a naslouchal jsem některým z vůdců jiných planet. Velmi se obávají způsobu, jakým se bude Evropská unie dále ubírat. Proto bychom měli ujistit Evropany a ty, kteří nás pozorují z dálky,“ uvedl Juncker. Jeho slov si všiml server SecurityMagazín.cz.

Původní text ZDE.

Junckerova vystoupení jsou kuriózní častěji. Například den před hlasováním Britů dal jednoznačně najevo, že případné rozhodnutí britských voličů ve prospěch Brexitu bude nezvratným krokem, po kterém nebudou následovat nějaká další vyjednávání. Dále uvedl, že v případě, že bude výsledkem hlasování rozhodnutí, že Británie v Evropské unii zůstává, bude muset Evropská komise rychle předložit a za pomoci nadcházejícího slovenského předsednictví prosadit obsah únorové dohody premiéra Davida Camerona s evropskými partnery.

Poté, co Britové den nato rozhodli, že z Unie opravdu chtějí odejít, Juncker předstoupil před novináře a plamenně hovořil. Pouze však do chvíle, než se jej novináři zeptali, zda odstoupí. Se sklopenou hlavou, bez odpovědi, za smíchu a potlesku přítomných odešel.

Média Juncker zaujal i při mimořádném červnovém jednání v europarlamentu. Dal najevo, že ho odchod Britů z Unie mrzí, ale EU je podle jeho názoru i tak dost silná a letí vstříc novým výzvám. Důrazně odmítl, že by on osobně byl nějakým byrokratickým robotem nebo technokratem, jak tvrdí jeho političtí oponenti. Tvrdé kritiky se dočkal i předseda UKIP a europoslanec Nigel Farage. Používal prý nacistickou propagandu a nepravdivé argumenty. Nejvíc jej popudilo, že Farage, který seděl jen kousek od něj, měl na stole ostentativně vystavenou britskou vlajku a při projevu předsedy Evropské komise se dobře bavil, dokonce ironicky tleskal. „Vy tu tleskáte naposledy,“ štěkl rozčíleně Juncker směrem k britskému europoslanci. „Do jisté míry mne překvapuje, že tu stále jste. Bojoval jste za odchod, Britové pro něj hlasovali. Tak co tu ještě děláte?“ osopil se tehdy na něj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…