Další povedené VIDEO předsedy Junckera: Jste směšní, opakoval stále dokola poslancům. Už sem nebudu chodit, zakončil show

04.07.2017 17:29

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker byl notně roztrpčen. Rozlítilo ho, když přišel do Evropského parlamentu, aby tam přednesl zprávu shrnující maltské předsednictví EU, jenže zjistil, že bude mluvit k poloprázdnému sálu. „Jste směšní,“ obořil se Juncker na europoslance. Informovala o tom britská BBC.

Další povedené VIDEO předsedy Junckera: Jste směšní, opakoval stále dokola poslancům. Už sem nebudu chodit, zakončil show
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker možná ráno vstával z postele špatnou nohou. Když krátce po deváté hodině ranní přišel do Evropského parlamentu, pořádně soptil. Proč? Chystal se totiž přednést zprávu o maltském předsednictví EU, jenže zjistil, že ho skoro nikdo nebude poslouchat. V sále sedělo asi 30 poslanců.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

„Jste směšní,“ vypálil Juncker na evropské poslance, když zjistil, že z více než 750 poslanců jich v sále sedí asi 30 a tenhle zlomek politického tělesa si vyslechne jeho zprávu o maltském předsednictví. Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani se okamžitě ohradil, že členové komise tu nejsou od toho, aby kontrolovali Evropský parlament. Je to přesně obráceně, připomínal Tajani. Evropský parlament je tu od toho, aby kontroval komisi, doplnil šéf europarlamentu.

Juncker si však trval na svém. Pokud chodí do práce jen takhle málo europoslanců, pak je podle něj Evropský parlament směšný a předseda Evropské komise napříště nevidí důvod do Evropského parlamentu znovu chodit. „Už nikdy se nezúčastním takovéhoto setkání,“ rozčiloval se Juncker.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…