Další průzkum: Levice válcuje všechno a všechny

03.09.2012 13:27

Na Vysočině má před říjnovými krajskými volbami navrch levice, kterou podporuje skoro polovina voličů. Podle průzkumu pro Českou televizi agentur STEM/MARK a SC&C by sociální demokracii v kraji volilo 27,5 procenta lidí a komunistům by odevzdalo hlas 19 procent oprávněných voličů. Ze stran současné vládní koalice by pětiprocentní hranici pro vstup do krajského zastupitelstva překročila jen ODS s 13 procenty a TOP 09 a Starostové s osmi procenty hlasů.

Další průzkum: Levice válcuje všechno a všechny
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Průzkum provedený pro diskusní pořad Otázky Václava Moravce vychází z více než tisíce rozhovorů. Lidovce na Vysočině podle průzkumu podporuje desetina voličů a Strana práv občanů - zemanovci má šest procent příznivců. Sedmou nejsilnější stranou v tomto kraji je podle průzkumu koalice Pro Vysočinu, tvořená SNK Evropskými demokraty a Nestraníky. Volilo by ji pět procent voličů. Strana zelených by získala 2,5 procenta hlasů. Následují Starostové pro občany se dvěma procenty a Strana svobodných občanů, která má podle průzkumu rovněž dvě procenta voličských hlasů.

V krajských volbách na Vysočině v roce 2008 zvítězila ČSSD před ODS, KSČM a lidovci. Sociální demokraté získali 21 z celkem 45 mandátů, občanští demokraté 11, komunisté osm a lidovci pět. Sociální demokraté se pak s komunisty dohodli na podpoře menšinové vlády. Zástupci KSČM získali funkce předsedů bezpečnostní komise rady kraje a finančního výboru zastupitelstva kraje. Krajské volby se uskuteční 12. a 13. října.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…