Další rána pro EU? Nizozemí zvažuje setrvání u eura

26.02.2017 21:12

Nizozemský parlament uprostřed rostoucího skepticismu vůči jednotné evropské měně vede šetření, zda by mohl pohřbít euro. Informoval o tom server Breitbart.com.

Další rána pro EU? Nizozemí zvažuje setrvání u eura
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

Poslanci jednomyslně odhlasovali, že se zpracuje hlášení ohledně obav z nízkých úrokových sazeb Evropské centrální banky, které v Nizozemsku poškozují věřitele.

To přezkoumá, zda je pro Nizozemsko technicky možné se z této měny stáhnout.

Celý text v angličtině je ZDE.

Výsledek tohoto šetření nemá být zveřejněn před parlamentními volbami v březnu, v nichž pravděpodobně největší zisky zaznamená strana euroskeptiků zaměřených i proti islamizaci Geerta Wilderse.

Wilders slíbil, že pokud se v březnu dostane k moci, vypíše referendum o členství v eurozóně. Průzkumy naznačují, že se jeho strana stane nejsilnější v nizozemském parlamentu. Ostatní strany nejspíš ale zformují koalici, aby Wildersovi zabránily stát se ministerským předsedou a znemožnily Straně svobody vládnutí.

Rozhodný postoj Wilderse proti islamismu jej uvedl do situace, kdy vyžaduje 24hodinovou policejní ochranu proti hrozbám islamistických extremistů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…