Další rána ze Sýrie: Na nemocnici, která ošetřovala zraněné po chemickém útoku, prý někdo zaútočil

08.04.2017 19:10

Na nemocnici, která ošetřovala osoby zasažené zbraněmi hromadného ničení, v tu chvíli kdosi útočil. Mohl útočit ruský stroj, naznačil serveru Buzzfeed.com zdroj z ozbrojených sil z USA.

Další rána ze Sýrie: Na nemocnici, která ošetřovala zraněné po chemickém útoku, prý někdo zaútočil
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

Poté, co útok chemickými zbraněmi v Sýrii zabil na sto lidí včetně žen a děti, se o další zraněné starala nejbližší nemocnice. Ale najednou i tato nemocnice čelila útoku. Zdroj z amerických ozbrojených sil prozradil, že za útokem na nemocnici mohl být ruský stroj. Ruský dron, který oblast útoku v té době monitoroval, měl prý zrovna vypnutou kameru.  

Pakliže by byla tato spekulace pravdivá, naznačovalo by to, že ruští vojáci přítomní v Sýrii mohli vědět o útoku provedeném za pomoci zbraní hromadného ničení.

Americká strana činí Rusko zodpovědné minimálně za to, že spolupracuje s režimem Bašára Asada a je v Sýrii vojensky přítomno, ale nedokázalo tam zabránit použití chemických zbraní. Podle amerického ministra zahraničí Rexe W. Tillersona Rusové selhali. Není přitom bez zajímavosti, že Tillerson pojede v úterý na svou první ministerskou cestu do Moskvy. Celá věc je o to pikantnější, že se Rusko v roce 2013 zavázalo dohlédnout na zničení chemických zbraní v Sýrii. Pokud za použitím chemických zbraní z tohoto týdne skutečně byla syrská vláda, o čemž Washington nepochybuje, naznačuje to, že Rusové možná tak úplně nedohlédli na zničení těchto zbraní.

Ruský stroj, o němž byla řeč, mohla mít v držení syrská armáda, ne samotní Rusové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čižinskému pod nosem! Obnažená „umělkyně“ se producírovala před dětmi

18:34 Čižinskému pod nosem! Obnažená „umělkyně“ se producírovala před dětmi

Umělkyně Kateřina Olivová opět budí kontroverze. Tentokrát po internetu koluje video, jak celá obnaž…