Další útok na Polsko. Tentokrát vadí připomínání německých zvěrstev

05.08.2017 9:53

Fotbalová UEFA, jež často trestá kluby za politická vyjádření či symboly, se nyní zaměřila na polský fotbalový klub Legia Varšava. Ten tak nyní čelí disciplinárnímu řízení kvůli obřímu transparentu připomínajícímu 73. výročí varšavského povstání. Píše o tom server iSport.cz.

Další útok na Polsko. Tentokrát vadí připomínání německých zvěrstev
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Německý voják držící pistoli u spánku polského chlapce – to byl hlavní motiv transparentu, který ukázali fanoušci na délku celé tribuny. Stalo se tak v úvodu středečního utkání 3. předkola Ligy mistrů. Polský tým hrál s klubem FC Astana. 

Anglický text pak připomínal, že během povstání potlačeného německými okupanty bylo zabito 160 tisíc lidí. Legii v současné době hrozí vysoká pokuta, UEFA totiž označuje transparent za nedovolený.  

Původní text ZDE.

Ohledně trestání za vyjadřování politických stanovisek během zápasů se v minulosti rozhořela diskuse. A to poté, co fanoušci i hráči uctili památku Dne válečných veteránů a kluby se za to dočkaly trestu. Disciplinární komise FIFA udělila asociacím pokuty. A tehdy právě UEFA sama hovořila o změně pravidel a jejich zmírnění v souladu s právem na svobodu vyjadřování. Píše o tom server iDnes.cz.

V minulosti byl potrestán také Bayern Mnichov, v jehož sektoru se objevil transparent podporující Kosovo, nebo Celtic Glasgow za to, že fanoušci při zápase s izraelským týmem Beer Ševa mávali vlajkami Palestiny.

Původní text ZDE.

Sama UEFA leckdy také způsobí kontroverze, například když se loni na kongresu UEFA v Budapešti 55. členem Evropské fotbalové unie stalo Kosovo. Proti přijetí nového člena před volbou protestovali Srbové. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…