Další velká bitka migrantů v Dánsku. Když se je zaměstnanci centra snažili krotit, skončili v nemocnici

16.10.2016 7:03

Problémy Dánska s mladými uprchlíky snad nikdy neskončí. V nechvalně proslulém azylovém centru pro mladistvé Bornecenter Tullebolle došlo k další hromadné rvačce, do které se zapojilo několik desítek mladých násilníků.

Další velká bitka migrantů v Dánsku. Když se je zaměstnanci centra snažili krotit, skončili v nemocnici
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

Jak informuje internetový server www.fyens.dk, celý incident začal v neděli kolem desáté hodiny večerní. Podle policie se do sebe pustilo až čtyřicet místních chovanců. Když se snažili zdejší zaměstnanci horké hlavy migrantů ze zemí Blízkého východu a Afriky uklidnit, byli sami napadeni. Jeden z nich byl udeřen kovovou trubkou patnáctiletým migrantem. Další utrpěl zranění obou loktů, na které ve snaze zpacifikovat násilníky upadl.

Pro dánský internetový server se k celé záležitosti již vyjádřil ředitel azylového Centra Holmegaard Michael Madsen Sølling, pod který Børnecenter Tullebølle spadá. „Hovořil jsem již s oběma postiženými zaměstnanci centra. Konflikt dle jejich svědectví vzplál velmi rychle. Nicméně bych neřekl, že se hromadné rvačky účastnilo až čtyřicet azylantů. Podle mých informací to bylo maximálně patnáct až dvacet jedinců.“

Oba zranění zaměstnanci azylového centra byli ošetření lékařem. Z vyvolání nepokojů byl prozatím obviněn pouze patnáctiletý násilník, který použil kovovou trubku. Okamžitě po skončení rvačky byl přesunut do jiného azylového centra a vyšetřování celé nešťastné události je nyní v plném proudu. Nejmenovaný násilník byl již po přesunutí do jiného centra vyslechnut a ještě v týž den propuštěn na svobodu.

Børnecenter Tullebølle patří k nejproblémovějším azylovým centrum pro mladistvé v celé zemi. Dánská i zahraniční média v uplynulých měsících informovala hned o několika násilnostech, které se zde udály. V červenci letošního roku došlo v azylovém centru k hromadné rvačce, která vznikla přímo na fotbalovém hřišti, kde se zdejší chovanci utkali se svým protivníkem z jiného azylového centra. Do bitky se postupně zapojilo až sto lidí a násilnosti se brzy rozšířily i do okolních ulic a zahrad.

Jen o několik dní později se zase provalilo, že několik zdejších migrantů se zúčastnilo hudebního festivalu, na kterém měli sexuálně obtěžovat ženské návštěvnice. Hned několik si jich stěžovalo na policii na osahávání, nevhodné poznámky a jedna z nich dokonce nahlásila přímo i znásilnění. Zkraje měsíce potom Dánskem otřásla vražda v azylovém centru Sandholm, jež leží asi 30 km od Kodaně. Za vraha byl označen čtyřiatřicetiletý migrant, který usmrtil svého o dvanáct let staršího kolegu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…