Další výbuch v Sýrii. Prozatím 43 mrtvých

07.01.2017 16:01

Městem Azaza na severu Sýrie u tureckých hranic otřásl další teroristický útok. U jednoho z místních tržišť explodoval vůz naložený trhavinami. Pravděpodobně vůz maskovaný jako cisterna s vodou či palivem. Na místě jsou desítky mrtvých a mnoho zraněných. Odhady v počtech mrtvých se rozcházejí, ale arabská televize Al-Džazíra prohlašuje s odkazem na místní zdroje, že na místě zemřelo 43 lidí.

Další výbuch v Sýrii. Prozatím 43 mrtvých
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

Město Azaz leží jen pár kilometrů od hranic s Tureckem. Útočiště zde našlo mnoho lidí prchajících před peklem panujícím ve městě Aleppo. Město kontrolují syrští rebelové vzdorující Bašaru Asadovi. Současně bojují proti Islámskému státu a snaží se vzdorovat jednotkám Kurdům, kteří by také chtěli oblast ovládnout. Podporu rebelové získávají z Turecka.

Server arabské televize Al-Džazíra připomíná, že v Sýrii panuje křehké příměří, které dojednali především Turci a Rusové. Masakr ve městě Azaz však může vést k tomu, že se křehké příměří zhroutí.

Celý článek v angličtině naleznete zde

O krveprolití informovali předáci syrské opozice sídlící ve Velké Británii. Právě oni světu sdělili, že poblíž rušného tržiště ve městě Azaz nedaleko zdejší soudní budovy došlo k obrovskému výbuchu, po němž zemřelo nejméně 43 osob, ale nelze vyloučit, že obětí bude víc, protože na místě je také mnoho zraněných lidí. Na rušném místě vybuchla pravděpodobně cisterna maskovaná jako cisterna s vodou či palivem, ve skutečnosti byla pravděpodobně plná trhavin. Na snímku z místa činu, který má server arabské televize k dispozici, je k vidění jen obrovský černý mrak po výbuchu a mrtvá těla odmrštěná silou výbuchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…