Další výstřel z Rady ČTK: Hlasitá hádka, odchod z jednání... Po Foltánovi promluvila i Bazalová. Jen na PL

27.02.2020 18:35

V Radě ČTK byla během posledního rokování napjatá atmosféra. Pondělní schůze začala překřikováním kvůli změně programu a skončila předčasným odchodem radního Pavla Foltána, který se dostal do hlasitého sporu s Angelikou Bazalovou. Po zveřejnění stanoviska Foltána požádala o zveřejnění svého stanoviska i Angelika Bazalová. „S vámi se aspoň baví a neodchází vám ze schůzí, které si sám na konkrétní hodinu svolal,“ zmínila.

Další výstřel z Rady ČTK: Hlasitá hádka, odchod z jednání... Po Foltánovi promluvila i Bazalová. Jen na PL
Foto: repro Facebook
Popisek: Angelika Bazalová, česká podnikatelka a bývalá novinářka a dramaturgyně, od roku 2019 členka Rady České tiskové kanceláře.

Na článek o hádce v ČTK, kde se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil Pavel Foltán, zareagovala Angelika Bazalová, která v té hádce hrála zásadní roli. Ta se totiž dotazovala, jak je zachyceno na videu z jednání Rady ČTK, Pavla Foltána, jak konkrétně nastartoval ekonomiku ČTK.

Celé vyjádření Pavla Foltána pro ParlamentníListy.cz ZDE:

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí

„Protože jsem si četla vaše vystoupení ve Sněmovně, když jste předstupoval před poslance a chtěl jste kandidovat na člena Rady České televize, a vy jste tam uvedl nějaké věci, kterým jsem tedy vůbec nerozuměla, tak jsem vás chtěla poprosit, jestli byste to nevysvětlil, protože když se vás dotazovali, proč chcete vlastně sedět v Radě ČT, když jste v Radě ČTK, tak jste říkal, že se tady něco pohnulo, co se za posledních 28 let nepohnulo, a že se to pohnulo díky vám a že jste tady nastartoval některé ekonomické změny a že se poslanci mohou nás zeptat, abychom jim dosvědčili, že jste tady dělal nějakou ekonomickou část, kterou jste tady nastartoval, tak já jsem se právě chtěla zeptat, co jste tím přesně myslel? Kdyby se mě na to někdo zeptal, tak bych přesně nevěděla, co mu mám říct,“ tázala se Bazalová.

To však Pavel Foltán nechal bez komentáře, avšak vyeskalovalo to až v hádku a předčasný odchod Foltána ze schůze.

Po zveřejnění stanoviska Pavla Foltána ParlamentnímiListy.cz zaslala své stanovisko i Angelika Bazalová, jež se právě Foltána tázala, které znělo:

„Dobrý den, prolítla jsem ten rozhovor s panem Foltánem. Je bezvadný, dozvěděla jsem se spoustu věcí. Jen mi tam pořád chybí odpověď na tu klíčovou otázku: Jak konkrétně pan Foltán v Radě ČTK nastartoval ekonomiku?

Nám to říct nechce. A my marně pátráme, kde a kdy přesně k tomu došlo. Nikdo o tom totiž nic neví, ale určitě musí být někde nějaká ekonomika, kterou nastartoval, k nalezení. Nemohl byste se ho na to zeptat sám? S vámi se aspoň baví a neodchází vám ze schůzí, které si sám na konkrétní hodinu svolal.

Připomínám, že on vůbec na schůze chodí dost sporadicky. V říjnu nebyl. V listopadu odešel v půlce. V prosinci nebyl. V lednu se dostavil, ale v únoru to taky nezvládl do konce. Možná někde startuje tu ekonomiku, nebo... nevim...,“ odpověděla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…