Další vzdechy vyškrtnutého Šloufa: Zeman mě ještě před volbami objímal. A o stycích s Mrázkem věděl

24.09.2013 20:09

Zda vystoupí ze strany SPOZ, se Miroslav Šlouf rozhodne až po volbách. Na kandidátce SPOZ chybějí osobnosti veřejného života. Ještě 17. listopadu mne Miloš Zeman objímal. Tyto a další pozoruhodné výroky uvedl bývalý spolupracovník Miloše Zemana Miroslav Šlouf v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Další vzdechy vyškrtnutého Šloufa: Zeman mě ještě před volbami objímal. A o stycích s Mrázkem věděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

„Jestli do voleb nebude rozhodnuto, že hned po volbách bude svolán mimořádný volební sjezd, tak budu zvažovat vystoupení ze strany,“ uvedl Šlouf. Zároveň zvažuje, že na stranu podá žalobu.

Šlouf není spokojen především s podobou kandidátek SPOZ. Na námitku, že na kandidátkách jsou osobnosti jako je Daniel Hůlka nebo Felix Slováček, Šlouf odpovídá, že takto sestavené kandidátky mohly mít smysl na počátku devadesátých let. „Dnes jsem přesvědčen, že by to měli být lidé z veřejného života, nikoli jen z uměleckého, nebo sportovního,“ říká.

Důvod, proč přijal kandidaturu na lídra pražské kandidátky, vysvětluje takto: „Rozumíte, pan Nejedlý přišel o hodinu a půl později na naši konferenci, vzal si slovo a řekl: Tady je nějaká diskuse o lídrovi, o to se nestarejte, to rozhodneme my. To byl také jeden z důvodů, proč jsem kandidaturu přijal,“ vysvětluje.

Šlouf také tvrdí, že ještě loňského 17. listopadu jej Miloš Zeman objal: „My jsme se s Milošem Zemanem potkali 17. listopadu, měl jsem zamluvený salónek ve Lvím dvoře na Hradě. Bylo to takové pokračování oběda, který měl s Václavem Klausem. Mluvili jsme o všem, co se týkalo závěru volební kampaně. Od hesel až po televizní a další mediální vystoupení. Projednali jsme i návštěvu Miloše Zemana ve Vídni, kterou jsem organizoval, detaily té návštěvy. Seděli jsme tam asi tři, čtyři hodiny. A teď jste první, komu to říkám, byli u toho dva svědkové, tak je to doložitelné. Byl jsem panem Zemanem objat. A to bylo, jak říkám, 17. listopadu, ve startu závěru té kampaně,“ tvrdí Šlouf v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Šlouf ale přiznává, že současný prezident je do jisté míry rád, že s ním Šlouf už nespolupracuje. „Měl to se mnou těžké, protože já jsem byl tvrdý. I jsme na sebe křičeli,“ říká Šlouf o vztahu s Milošem Zemanem.

Šlouf také tvrdí, že Miloš Zeman věděl, že se stýkal s bývalým „kmotrem podsvětí“ Františkem Mrázkem. „Samozřejmě věděl, že se stýkáme. Byl s tím konfrontován, už když o tom napsal knížku váš kolega Kmenta. Já jsem, pane redaktore, nebyl ani podávat vysvětlení, natož abych byl vyšetřován. Policie a státní zástupci věděli, že se něco říká. Ale Mrázek byl pro mě cenný proto, že byl první, kdo mi rozkryl, jak to v bankách chodí, jak se dostávají miliardové úvěry a jak se nesplácejí. A já jsem v té době připravoval podklady pro premiéra k privatizaci bank, hlavně České spořitelny a Komerční banky,“ objasňuje své styky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…