Další zahraniční úspěch. Eldis dodá radar kolumbijskému letišti

05.02.2021 12:46

Pardubická firma Eldis, patřící do skupiny Czechoslovak Group, vyhrála soutěž o radarové zabezpečení letiště Araracuara v Kolumbii. Letiště leží v amazonském pralese, na málo přístupném místě. Místní se tak musí spoléhat pouze na vnitrostátní leteckou dopravu.

Další zahraniční úspěch. Eldis dodá radar kolumbijskému letišti
Foto: ELDIS
Popisek: ELDIS

Česká firma zvítězila v tendru, kdy porazila velmi silného konkurenta, španělského výrobce radarů Indra, který má v oblasti velmi pevnou pozici. Touto referenční zakázkou se Eldisu ještě více otevírá jihoamerický a africký trh.
 

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí
„Na obou trzích jsme už v minulosti figurovali, ale pořád to jsou trhy, kde jsou hlavním hráčem naši konkurenti z Francie a Španělska,“ doplňuje jednatel společnosti Aleš Jedlička.
 
Pro Eldis jde o druhou instalaci v Jižní Americe, radarový set z Pardubic již funguje v Surinamu. 
 
Společnost ELDIS Pardubice je předním českým výrobcem radarových systémů. Své aktivity směřuje především do oblasti vývoje a výroby radarové techniky a systémů pro řízení letového provozu. Všechny produkty radarové techniky jsou dodávány do více než pětadvaceti zemí celého světa.V České republice Eldis provádí modernizaci zastaralých radarových systémů. V uplynulých letech dodal nové moderní radarové komplety RPL-2000 na všechna armádní letiště. Společnost ELDIS Pardubice je členem průmyslové skupiny CZECHOSLOVAK GROUP.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …