Další zavražděná dívka ve švédském uprchlickém zařízení. Národnost vyslýchaného policie tají

28.06.2016 9:24

Ve Švédsku bylo zahájeno policejní vyšetřování poté, co bylo v hostelu pro azylanty nalezeno mrtvé tělo mladé dívky. Zločin byl spáchán v hostelovém pokoji v městě Jönköping na severu země, informuje britský server Express.co.uk.

Další zavražděná dívka ve švédském uprchlickém zařízení. Národnost vyslýchaného policie tají
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Švédská policie byla alarmována v odpoledních nedělních hodinách a okamžitě dorazila na místo činu, kde nalezla mrtvé tělo pětadvacetileté dívky. Údajně se jedná již o čtvrtý případ vraždy ve švédském azylovém centru v tomto roce.

Soudě podle stavu, ve kterém švédská policie tělo našla, důstojníci začali případ řešit jako vraždu. Údajně byla jedna osoba již předvolána k výslechu. Národnost zavražděné švédské úřady zatím nezveřejnily.

V současné době je švédská policie stále na místě činu a plánuje vyslechnout několik obyvatel rezidence. Hostel je prozatím uzavřen. Znovu otevřen bude až tehdy, kdy bude dokončena důkladná prohlídka celého místa a nashromážděny potřebné důkazy.

Už v březnu letošního roku došlo ve Švédsku k podobnému incidentu, kdy byl devatenáctiletý chlapec pobodán, na následky čehož později i zemřel, v azylovém centru nedaleko Lindesbergu v centrálním Švédsku.

Právě v době této vraždy prohlásil policejní mluvčí lindesberské policie Stefan Wickberg, že jsou „azylová centra pro policii velkým problémem“. „Velmi často nám z nich volají, abychom přijeli vyřešit různé spory a další výtržnosti,“ uvedl.

„Lidé v těchto uprchlických centrech často přicházejí z válečných zón a pro mnohé z nich je problém vycházet s ostatními obyvateli těchto zařízení,“ dodal.

Bezmála desetimilionové Švédsko zaregistrovalo jen v loňském roce 160 000 žadatelů o azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…