Další známý novinář vstupuje do politiky

05.08.2014 12:15

Novinář, který býval mimo jiné i šéfredaktorem časopisu Respekt, Tomáš Němeček povede společnou kandidátku nezávislých osobností a lidovců na Praze 8 nazvanou Osmička sobě. Ta o tom informovala novináře prostřednictvím tiskové zprávy. Prioritami sdružení je protikorupční audit, kultivace veřejného prostoru, bezpečnost a dostatek míst ve školkách.

Další známý novinář vstupuje do politiky
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Naposledy Němeček pracoval v Lidových novinách jako vedoucí přílohy Právo & Justice, ze které odešel poté, co tento deník koupil politik a podnikatel Andrej Babiš.

„Nabízím Praze 8 osm nápadů, které se prokazatelně osvědčily v jiných českých a slovenských městech. V kampani je postupně podrobně představíme,“ uvedl Němeček, který poslední rok pracuje jako vedoucí právník Psychiatrické nemocnice Bohnice.

„Za svou žurnalistickou práci získal mnohá ocenění, např. Cenu Ferdinanda Peroutky, Novinářskou cenu 2011 (za rozhovor roku s Václavem Havlem), Cenu Karla Havlíčka Borovského nebo cenu Bílá lilie (za to, že soudně vymohl zveřejnění platů poradců prezidenta Klause),“ uvádí se v tiskové zprávě s tím, že Němeček byl v roce 2004 přepaden před domem na Praze 8, pravděpodobně v souvislosti s tehdejšími články Respektu o severočeském vyděračském gangu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…