Daniel Herman je usvědčený notorický lhář! Hradní kancléř právě předložil účet, co všechno prý ministr provedl

10.11.2016 17:47

Mediální prostor sice naplno ovládlo vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách, objevují se však i dozvuky kauzy Brady. Některé okolnosti, o nichž se dosud prakticky nehovořilo, připomíná hradní kancléř Vratislav Mynář. Podle jeho slov je Herman usvědčený notorický lhář a česko-čínským vztahů škodí už delší dobu.

Daniel Herman je usvědčený notorický lhář! Hradní kancléř právě předložil účet, co všechno prý ministr provedl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

„Oslavy svátku 28. října proběhly pouze na jednom místě a to standardně na Pražském hradě. To byla jediná důstojná oslava tohoto svátku. Všechno ostatní, co se konalo na Staroměstském náměstí, si oslavou ani nedovolím nazvat. Nejen podle mého názoru, ale i podle názoru normálních lidí třeba naposled v Moravskoslezském kraji, akce na Staroměstském náměstí byla naprostá neúcta vůči státnímu svátku, která sloužila jenom ke zviditelnění organizátorů a účinkujících. O to horší, že se toho účastnili a organizovali to naši zákonodárci, kteří by jako první měli 28. říjen ctít jako největší státní svátek,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Vratislav Mynář.

Jestli si z toho prý někteří lidé chtěli dělat předvolební kampaň, je to dle kancléře urážka státního svátku. „Nemám, co víc bych k tomu řekl,“ odmítá Mynář další komentář.

Ohledně kauzy kolem Jiřího Bradyho a Daniela Hermana chce podle svých slov uvádět pouze fakta. „Vzedmula se spousta emocí a já bych zůstal u faktografie, nic jiného mi ani nepřísluší. Pokud dva ministři české vlády řekli, že před dvěma lety vznikla nějaká dohoda, nemám důvod jim nevěřit. Pan Herman to popírá. Pokud se 21. března konalo hlasování vlády, kterého se pan Herman zúčastnil a hlasoval pro usnesení, které říká, že souhlasí s podpisem strategického partnerství s Čínou, kde je jasně definována územní celistvost Číny a lze to přeložit i tak, že se nikdo nebude setkávat s dalajlámou, to jsou fakta. Jestli na to pan Herman, ministr české vlády, za půl roku zapomene, vypovídá to pouze o něm,“ podotýká.

Vzpomeňme na Hermana a sjezd landsmanšaftu, připomíná Mynář

„Z druhé strany mě to v případě Daniela Hermana nijak nepřekvapuje. Vzpomeňme si na jeho návštěvu sjezdu Sudetoněmeckého landsmanšaftu, kde tvrdil, že má účast odsouhlasenou panem prezidentem. Toto pan prezident nikdy neřekl a v tomto případě začal pan Herman ve vztahu k panu prezidnetovi lhát (snad) poprvé. Navíc to vůbec nespadá do gesce ministra kultury, ale jak to poslední dobou pozoruji, tak do jeho gesce spadá úplně všechno,“ ironizuje Mynář.

Zmiňuje i další souvislost s Německem. „Neměli bychom také zapomenout na jeho nedávný výrok, že by se naše Česká republika mohla stát spolkovou zemí Německa. Je lhostejno, jestli to myslel z ekonomického či jakéhokoli jiného hlediska. Takové prohlášení je od člena české vlády extrémně za hranou. Umíte si představit, co by se dělo, kdyby třeba polský ministr řekl, že by se Polsko mohlo stát federální republikou Ruské federace? Jde pochopitelně o přehnané srování, ale vychází z podobné nesmyslné logiky, kterou použil ministr Herman, “ říká Vratislav Mynář.

Ohledně vztahu ministra Hermana k Číně a česko-čínským vztahům je podle něho potřeba vzpomenout si i na další věc z minulosti. „Poškozovat česko-čínské vztahy začal pan Herman už loni, není to záležitost letoška. Tehdy když probíhalo veleúspěšné česko-čínské investiční fórum na Pražském hradě a v době, kdy najížděli účastníci a byl nakrátko omezen průchod Hradem, tak přesně v ten moment čirou náhodou chtěl pan ministr kultury projít Pražským hradem a velmi si stěžoval, že jako ministru české vlády mu bylo zabráněno ve volném průchodu Pražským hradem. Toto jsou faktické příklady toho, jak se ministr Herman chová. Kdyby panu ministru kultury záleželo na této zemi, nescházel by se s Posseltem (šéfem sudetských Němců – pozn. red.) a dalajlámou, ale místo toho by si s bohatými čínskými firmami vyjednal fond na záchranu kulturních památek a postaral se o to, abychom neměli ve vlastnictví státu spoustu ruin, na které nemá peníze. Takto kvůli jeho oficiálnímu setkání se budeme na tyto ruiny dívat ještě hodně dlouho. Minimálně do doby, dokud pan Herman bude ministrem,“ uvedl dokonce hradní kancléř.

Máme dopis, který dokazuje, že Herman lobboval za Bradyho, nabízí důkaz Mynář

„A jak to bylo s jeho strýcem, už bylo také osvětleno. Nejprve řekl, že nikdy za svého strýce nelobboval, protože je to proti jeho zásadám. Přitom máme faktické důkazy, že lobboval. Mohu doložit dopis, ve kterém žádá ministr Herman o udělení vyznamenání panu Jiřímu Bradymu. Vymyslel si také pohádku, že byl Brady vyškrtnut a to mnohokrát bylo prokázáno jako lež dávno. Další pohádka zněla, že mu pan prezident něco řekl před svědky, přitom všichni jím jmenovaní svědci jeho tvrzení popřeli. Mimochodem, víte, kolikrát byl pan Brady od roku 1993 navržen na státní vyznamenání kromě letošního roku? Jednou jedinkrát,“ sděluje ParlamentnímListům.cz.

Nabízí se prý otázka, proč už před tím pana Bradyho nevyznamenali prezidenti Havel nebo Klaus a proč ho prý už dřív nenavrhli na vyznamenání ti, co mu dali ocenění, klíče od města a vyznamenání s velkou pompou nyní, a ti, co organizovali Staromák. „Nechci ale spekulovat, ani nechci říkat, že si pan Brady nezaslouží vyznamenání. Určitě si ho ale nezaslouží jen proto, že mu to pan Herman slíbil. Jediný, kdo by se měl kvůli tomu všemu stydět, je ministr Herman, který i poté, co pan prezident odhalil jeho třetí lež, že se údajně z New Yorku přes pana Forejta dotazoval na výsledek setkání s čínskou velvyslankyní, stále tvrdí, že všechno, co řekl, je pravda. Naopak. Je prokázáno, že to byly lži. Daniel Herman je podle mě usvědčený notorický lhář,“ uzavírá ostře kancléř Vratislav Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…