Daniel Herman, kterému Prima zrušila strýce Bradyho: Vrací se cenzura

27.10.2016 8:07

„Bohužel musíme konstatovat, že se začínáme vracet do doby tvrdé cenzury,“ okomentoval lidovecký ministr kultury Daniel Herman neodvysílání nejnovějšího dílu Show Jana Krause na TV Prima, kde vedle mnoha jiných účinkoval on sám i jeho strýc Jiří Brady.

Daniel Herman, kterému Prima zrušila strýce Bradyho: Vrací se cenzura
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Ve středu 26. října 2016 měla být odvysílána Show Jana Krause ve 21:35 hodin na TV Prima. V tomto díle vystupoval mimo jiné ministr kultury Daniel Herman a Jiří Brady. Televize kvůli údajně včas nedodané kopii zařadila reprízu nějakého staršího dílu. Krok stanice zaskočil tvůrce i účastníky. Bohužel musíme konstatovat, že se začínáme vracet do doby tvrdé cenzury,“ zveřejnil Herman na své facebookové stránce.

Krok televizní stanice zaskočil i další účastníky. „TV Prima právě neodvysílala Show Jana Krause. Společně s dalšími osobnostmi i s mojí kapelou jsme se v úvodu dílu vyjádřili k pátečnímu státnímu svátku a udělování státních vyznamenání a podpořili jsme pana Jiřího Bradyho a Daniela Hermana, kteří byli se mnou hostem pořadu. Máme obavu, že v médiích ubývá prostoru, kde se lze svobodně vyjádřit. Mrazí nás z toho,“ uvedla kupříkladu zpěvačka Anna K.

„Soukromá televize si samozřejmě může vysílat, co chce. My ale k tomu máme právo také povědět, co si o nich myslíme. A toto si myslím já: Tento čin je dokladem návratu slouhovské, normalizační mentality, která se nám postupně plíží Českem. Prosím, probuďme se dřív, než bude pozdě,“ připojil se Tomáš Klvaňa.

Kajakář Vavřinec Hradílek ujistil, že za svobodu projevu se bude bojovat neustále. „Z natáčení neodvysílaného pořadu na TV Prima děkuji úžasným lidem za projev pravdy a lásky. Bojujme za svobodu projevu neustále,“ zveřejnil na svém twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…