Daniel Korte: Bude dnešní vládní koalice také zřizovat koncentráky pro své politické oponenty?

26.05.2016 13:15

Poslanec za TOP 09 Daniel Korte na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz odpověděl na dotazy čtenářů. Týkaly se Číny, církevních restitucí i uprchlické krize.

Daniel Korte: Bude dnešní vládní koalice také zřizovat koncentráky pro své politické oponenty?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

„Proč když je Čína tak mocná a ekonomicky se jí daří, musí v zemi fungovat tvrdá cenzura? Čeho se režim bojí? Myslíte, že kdyby tam cenzura nefungovala, komunismus by tam padl?“ zeptal se jeden ze čtenářů.

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

Podle Korteho vládne v Číně tvrdý totalitní systém. „Političtí odpůrci jsou kriminalizovaní, zavíraní, ba i popravovaní. Čeho se bojí diktátoři? No přece vždycky svých občanů,“ odvětil Korte. 

Otázka i s odpovědí ZDE.

Další dotaz se týkal církevních restitucí. „Dnešní poslanci se pokusí zmírnit křivdy a nesprávnosti, kterých se dopustilo 40 poslanců TOP 09 a dále pak poslanci ODS a LIDEM, když věnovali nepřiměřený dar církvím bez zdanění finančních náhrad. Souhlasíte s názorem, vysloveným vaším předsedou dne 10. 11. 2012, že spravedlnost v demokratické společnosti je společenská dohoda vyjádřená většinovým hlasováním?“ zeptal se další ze čtenářů. 

„Učiní-li tak, deklarují se tím za pokračovatele praxe komunistické totality, která rozkradla a následně nechala zdevastovat církevní majetek, kněze pozavírala či zavraždila (Toufar), řeholníky a řeholnice internovala. Bude dnešní vládní koalice také zřizovat koncentráky pro své politické oponenty?“ otázal se v odpovědi Korte.

Otázka i s odpovědí ZDE.

A samozřejmě došlo i na uprchlickou krizi. „Proč se nepomáhá lidem v místech, odkud utíkají? Je totiž evidentní, že imigranti, kteří získají azyl, o něj stejně nestojí,“ podotkl další ze čtenářů. 

„Také si myslím, že to je nejlepší recept, ale pumpovat pomoc do rozvrácených států, jako je Sýrie či Libye, by se rovnalo házení peněz do stoupy,“ odpověděl poslanec za TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …