Daniela Kroupu v ČT nikdo nezastavil, a tak řekl, co řekl. Paroubek ve varu. Chystá vážnou dohru

26.01.2021 18:41

Bývalý premiér Jiří Paroubek se tvrdě opřel do filozofa, disidenta a chartisty Daniela Kroupy, který podle Paroubka „na ČT24 předvádí samé tendenční výtvory“. Kroupa se podle něj nezabývá fakty a místo toho se staví do role jakéhosi arbitra a morálního svědomí národa. Paroubek je nejvíce rozhořčen z vyjádření, že za jeho vlády kvetlo mafiánství a korupce.

Daniela Kroupu v ČT nikdo nezastavil, a tak řekl, co řekl. Paroubek ve varu. Chystá vážnou dohru
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek na serveru Vaše věc reaguje na reportáž České televize, která se věnovala údajné párty v teplickém hotelu exposlance ČSSD Petra Bendy. Na ní byl kromě Paroubka také poslanec ANO Milan Hnilička, exposlanec Jiří Šlégr nebo nyní již dočasně sesazený liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák.

„Už několikrát v minulosti jsem chtěl reagovat svým článkem na naprosto tendenční výtvory Daniela Kroupy v jeho odborných relacích na ČT24. Nikdy v poslední době jsem nezažil, že by se Kroupa v ČT24 alespoň v malé míře snažil o objektivitu vůči vládě,“ pustil se Paroubek do vysokoškolského pedagoga a častého komentátora v ČT.

Vystoupení Daniela Kroupy v ČT24

„Nezabývá se vůbec fakty, ale naprosto povrchně – a ze svého hlediska – věci hodnotí, jak se jemu líbí. To, že se Kroupa nezabývá fakty, je něco, na co jsem si už zvykl. Univerzitní učitel by se ale měl zabývat fakty a ne svými dojmy. Anebo dělat raději školníka,“ vzkazuje mu Paroubek. Chyby se ale podle něj dopustila také Česká televize, když po celou dobu rozhovoru s Kroupou zabírala titulní stranu Blesku s nadpisem „Noční mejdan s Paroubkem“.

Paroubkovi také vadí, že se prý Kroupa dožadoval odstoupení Milana Hniličky ze všech funkcí, které zastává. „Pokud Hnilička zašel v sobotu za svým kamarádem nebo dobrým známým a poblahopřál mu k narozeninám, nevidím v tom žádné porušení režimu nouzového stavu. Ostatně něco podobného jsem udělal i já. Popřál jsem P. Bendovi a odešel jsem pracovat na jiné místo v hotelu, neboť se společností, která vlastní hotel Prince de Ligne v Teplicích, mám dlouhodobou poradenskou smlouvu,“ vysvětloval Paroubek a bránil nejen sebe, ale i Hniličku.

„Myslím, že odstoupení M. Hniličky z poslanecké funkce je poněkud silně neadekvátní za to, že se mihl v hotelu v Teplicích. Pokud jsem slyšel, měl v hotelu ještě dvě další pracovní jednání a poté odjel,“ doplnil Paroubek. Toho nejvíce poškodil Kroupův názor, že za doby, kdy byl Paroubek premiér, vzkvétalo mafiánství a korupce. „To si Kroupa jen spletl vlády. Ať uvede jediný případ takového mého chování. Jediný! Pokud ho neuvede, tak budu tvrdit, že je sprostý lhář, a předám celou záležitost svému právníkovi,“ vyhrožoval Paroubek.

Navíc právě Kroupova politická strana, Občanská demokratická aliance, se podle Paroubka proslavila korupčními skandály. „A to v takové míře, že se po seriálu korupčních a dalších kauz zcela rozpadla na prvočinitele. A nechtěly s ní spolupracovat ani strany, které s ní původně vytvořily tzv. Čtyřkoalici. ODA byla také těžce zadlužena, a to v řádech několika desítek milionů korun, a zcela ztratila věrohodnost,“ bombardoval Paroubek Kroupu.

„Pokud se dnes Daniel Kroupa staví do role jakéhosi arbitra a morálního svědomí národa, tak jen jasně říkám, že na to nemá žádné právo. Mlčel, když měl mluvit, a teď by měl mlčet a sprostě lže,“ dodal expremiér nasupeně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…