Dánové přemýšlejí, co s uprchlíky. Pošlou je do Grónska, nebo do Tanzanie?

26.02.2016 7:33

V Dánsku zazněl návrh, jak řešit uprchlickou krizi. Kenneth Kristensen Berth, mluvčí Dánské lidové strany pro evropské záležitosti, navrhuje poslat uprchlíky např. do Grónska. Dánsko by tak prý začalo v uprchlické krizi uplatňovat australský vzor. Ve hře je však i možnost posílat uprchlíky do Tanzanie. Informuje o tom páteční MF Dnes.

Dánové přemýšlejí, co s uprchlíky. Pošlou je do Grónska, nebo do Tanzanie?
Foto: archiv
Popisek: Dánsko, ilustrační foto

Dánská lidová strana pro evropské záležitosti je ostře zaměřena proti uprchlíkům. Ještě před pár lety stálo toto politické uskupení na okraji zájmu dánských voličů a slova mluvčího strany by zřejmě téměř nikoho nezaujala. V loňských volbách se ale Dánská lidová strana pro evropské záležitosti stala druhou nejvýraznější politickou silou v zemi. Dnes podporuje vládu.

„Cílem je, aby se Dánsko stalo pro běžence co nejméně atraktivní zemí,“ řekl Kristensen Berth zpravodajce americké televizní stanice ABC. „Řešením je posílat tyto lidi na severovýchod Grónska – a možná do jiné země, jako je například Tanzanie, s níž naše země dlouhodobě spolupracuje,“ doplnil. Informuje o tom páteční MF Dnes. Tanzanie by se za to od Dánska mohla dočkat finanční pomoci.

Podle dánských médií nový návrh nemusí projít, ale doba je nejistá. Jiné strany totiž sledují posílení dánských lidovců a přebírají jejich plány, aby nepřišly o voliče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…