Daňoví exekutoři zabavovali majetek provozovatelům kasin

11.07.2015 18:12

Daňoví exekutoři dnes ráno u provozovatelů pražských kasin zabavili majetek a hotovost za více než milion korun. ČTK o tom informovala mluvčí Generálního finančního ředitelství (GFŘ) Petra Petlachová. Dotčení provozovatelé podle ní dluží státu na daních desítky milionů korun.

Daňoví exekutoři zabavovali majetek provozovatelům kasin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Na dotaz ČTK Petlachová uvedla, že stát dá majetek do dražby. Jeho vlastníci mohou ještě předtím daně doplatit, a dostat se tak k zabaveným věcem zpátky. Petlachová nechtěla upřesnit, kde dnes pracovníci finančního ředitelství a Celní správy zasahovali. Zpravodaj ČTK ale ráno viděl stát vozy celníků před kasinem na Václavském náměstí.

"Jednalo se o provozovatele kasin, kteří působí na celém území České republiky a přitom dluží státu na daních desítky milionů korun," uvedla mluvčí. Exekutoři podle ní zajistili nejen tržby z živých her, rulet a výherních hracích přístrojů, ale také sedm aut. Petlachová dodala, že hotovosti bylo za víc než 600.000 Kč, cena aut přesáhla 400.000 korun.

Není to poprvé, co finanční správa takto postupuje. Loni v srpnu její pracovníci zabavili při kontrolách provozovatelů loterií a podobných her, kteří dlužili na daních, peníze a hmotný majetek za zhruba 41 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…