Darebáci, svinstvo! Andrej Babiš a Tomio Okamura k zabíjení tygrů v Česku

19.07.2018 10:20

Případem nelegálního zabíjení a zpracování tygrů v Česku je zděšen i premiér Andrej Babiš (ANO) či předseda SPD Tomio Okamura. Svá vyjádření napsali na facebookových profilech. V případu jsou obviněni i dva Češi, nelegální zabíjení pak měl řídit Vietnamec. Kůže či drápy zvířat prodávali, z kostí vařili lektvary.

Darebáci, svinstvo! Andrej Babiš a Tomio Okamura k zabíjení tygrů v Česku
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: Šestiletý samec tygra sumaterského Dandys

„Jsem naprosto znechucen případem ‚tygřích jatek‘. Darebáky, kteří to organizovali, bych nejradši strčil do tygří klece s živým tygrem. Nejsem žádný fanatik – člověk zabíjel a bude zabíjet zvířata, a pokud to dělá nezbytně pro jídlo nebo pro svoje bezpečí, je to v pořádku. Tohle je ale svinstvo,“ poznamenal Okamura.

Anketa

Co si myslíte o Robertu Šlachtovi?

11%
hlasovalo: 6103 lidí

„Ve Sněmovně již leží návrh zákona, jehož jsme spolupředkladateli, který zásadně zpřísňuje tresty pro osoby, které týrají zvířata. A zvláštní důraz je kladen také na přísný postih osob, které takto jednají za účelem zisku, v organizované skupině a na větším počtu zvířat. Chceme, aby tento zákon prošel co nejdříve. Doufám, že to ostatní strany ve Sněmovně většinově podpoří. V SPD dlouhodobě bojujeme proti týrání zvířat a tzv. množírnám a snažíme se prosadit změny,“ dodal dále Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Premiér Andrej Babiš pak Celní správu za zákrok pochválil. „Nekompromisní postup Celní správy v boji proti nelegálnímu obchodu s tygry,“ napsal a přidal palec nahoru. V Celní správě působí Robert Šlachta, bývalý šéf ÚUOZ, o jejichž blízkém vztahu dlouhodobě média spekulují.

A toho si všímá i jeden z diskutujících na facebookovém profilu Babiše. „Abys toho svýho pohůnka nepochválil. To je asi jediný, co se tomu ušatýmu torpédu povedlo,“ uvedl. 

Další diskutující si pak povšimla možných trestů, které mohou pachatelé za čin dostat. „Maximálně mohou dostat pět let... To je směšné. Co to je, proboha, mezi námi za zrůdy? Chtělo by to daleko tvrdší tresty,“ domnívá se.

Celý příspěvek Tomia Okamury:

Jsem naprosto znechucen případem „Tygřích jatek". Darebáky, kteří to organizovali, bych nejradši strčil do tygří klece s živým tygrem. Nejsem žádný fanatik - člověk zabíjel a bude zabíjet zvířata, a pokud to dělá nezbytně pro jídlo nebo pro svoje bezpečí, je to v pořádku. Tohle je ale svinstvo. Ve Sněmovně již leží návrh zákona, jehož jsme spolupředkladateli, který zásadně zpřísňuje tresty pro osoby, které týrají zvířata. A zvláštní důraz je kladen také na přísný postih osob, které takto jednají za účelem zisku, v organizované skupině a na větším počtu zvířat. Chceme, aby tento zákon prošel co nejdříve. Doufám, že to ostatní strany ve Sněmovně většinově podpoří. V SPD dlouhodobě bojujeme proti týrání zvířat a tzv. množírnám a snažíme se prosadit změny.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …