Darebáku Sobotko. Tady bydlí Ježíš, ne Alláh. Orbán, Orbán! Záběry ze včerejší akce u hranic, které vyděsí zastánce uprchlíků

17.09.2015 10:42

O symbolické blokádě hraničního přechodu Dolní Dvořiště informovaly podrobně již včera ParlamentníListy.cz. Až dnes se však na serveru YouTube.cz objevil videosestřih z akce. Protest svolal Blok proti islámu.

Darebáku Sobotko. Tady bydlí Ježíš, ne Alláh. Orbán, Orbán! Záběry ze včerejší akce u hranic, které vyděsí zastánce uprchlíků
Foto: David Hora
Popisek: V4 no-go zone for muslims

„Aláhu, běž domů. Tady bydlí Ježíš,“ je k vidění jeden z transparentů s pravopisnou chybou, neboť Alláh se píše s dvěma elky. Účastníci také vyzývali vládu, aby nebyla vlastizrádná. „Podpora muslimské imigrace není humanismus, ale vlastizrada,“ znělo na dalším transparentu. 

Na videu je také k vidění proslov sociologa Petra Hampla. „Pane, jste zločinec a darebák. Stal jste se předsedou vlády podvodem, protože jste před lidmi zatajil svoje skutečné úmysly. Nikomu jste neřekl, že chcete tuhle zemi zaplavit nepřáteli. Nikomu jste neřekl, že budete ubližovat lidu této země, že budete nepřátele zvýhodňovat proti nám. Pane, neapeluji na vaši čest, protože žádnou nemáte,“ směroval svá slova k premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, čemuž souhlasně přitakávali demonstrující.

„Ale apeluji na váš pud sebezáchovy. Začněte dělat svou práci, nebo odstupte. A nedělejte si iluze, že se necháme zastrašit,“ pokračoval Hampl a doprovázely jej výkřiky z lidu: „Ano“, „Fuj“, „Hanba“ a potlesk.

„Trpělivost lidu téhle země přetéká. Kašleme na vaše urážky, kterými nás častujete. Klidně o nás křičte, že jsme xenofobové. My budeme tuto zemi hájit. Nemáme, kam jinam bychom šli. A ani nechceme někam utíkat. Můžete možná některé z nás dostat do vězení. Možná se vám podaří někoho z nás i zabít. Ale nemůžete nás přinutit, abychom přestali milovat svoji zemi. A nedokážete nás přinutit, abychom za ni přestali bojovat,“ pokračuje. 

„Tak si to, pane Sobotko, řádně rozmyslete, nebo se tady začne dít něco, co se vám fakt nebude líbit. Ale vůbec se vám to nebude líbit,“ dodává Hampl a děkuje všem přítomným. Projev Petra Hampla najdete ZDE.

„My jsme mámy a babičky,“ křičí pro změnu ženy. Demonstranti však křičeli i jiná hesla, například „Tady stojí vlastenci“ nebo skandovali jméno maďarského premiéra Viktora Orbána. 

Celé video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…