Daří se vybírat daně, pochvalovali si Sobotka a Babiš

27.04.2016 16:25

Ve středu se konala vládní tisková konference, na které vystoupili premiér Bohuslav Sobotka, vicepremiér Andrej Babiš a ministr kultury Daniel Herman. Mluvili o situaci kolem dolů OKD, státního rozpočtu a také o zvyšování platů ve zdravotnictví.

Daří se vybírat daně, pochvalovali si Sobotka a Babiš
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Jedním z témat jednání vlády, jak připomněl Herman, byly i víkendové útoky na HateFree zóny, které pražští kriminalisté vyhodnotili jako trestné činy podněcování k nenávisti.

Společnost OKD

Podle Sobotky je vláda připravena čelit veškerým následkům, které mohou ze situace kolem OKD plynout, i co se týká například horníků a jejich možného předčasného odchodu do důchodu. Babiš poznamenal, že zatím však žádná dohoda o tom, že by vláda vstupovala do OKD, ještě není.

Sobotka však dodal, že je důležité minimalizovat dopady situace kolem OKD na region a jeho zaměstnance.

Daří se vybírat daně, chválil Sobotka i Babiš

„No, dnes jsme absolvovali kolečko ministrů,“ řekl Babiš a vysvětlil, že rozpory ohledně schodku rozpočtu nejsou nijak neobvyklé, objevují se každoročně. „Nám se daří velice dobře vybírat daně,“ dodal s tím, že dobře fungují povinná pojištění, rozpočet se však bude dále řešit.

„My jsme dnes shodou okolností, a ta informace tady ještě nezazněla, schválili státní účet,“ poznamenal Sobotka a dodal, že by schodek státního rozpočtu pro rok 2016 měl být stejný jako ten pro rok 2017. „Ekonomika jde dobře, že se státu skutečně daří vybírat daně,“ dodal.

„Víte, co je hlavní problém u nás ve zdravotnictví? Že nás všichni přeplácejí,“ řekl Sobotka, a stanovil tak hlavní problém českého zdravotnictví, kterým jsou nízké platy. Podle Babiše se v rozpočtu pro zdravotnictví však potřebné peníze najít dají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…