David Koller ještě jednou: Žádní Rusáci. Jestli nás někdo chce tahat na východ, tak bychom si to měli rychle vyřídit

11.04.2016 8:12

Hudebník David Koller i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se ještě jednou vrátili k sobotnímu slavnostnímu ceremoniálu udílení hudebních cen Anděl, kde Koller a další zkritizovali prezidenta Miloše Zemana.

David Koller ještě jednou: Žádní Rusáci. Jestli nás někdo chce tahat na východ, tak bychom si to měli rychle vyřídit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muzikant David Koller

„Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus, nebo dokonce soudruh Zeman,“ prohlásil Koller během slavnostního předávání hudebních cen Anděl.

V rozhovoru pro kulturní rubriku zpravodajského serveru iDNES následně odmítl kritiku za tahání politiky do pořadu takového formátu a zdůraznil, že si za svými slovy stojí. „Myslím, že se o to musíme starat. Jestli nás někdo chce tahat směrem na východ, tak bychom si to měli rychle vyřídit. Vláda by se měla postarat o to, abychom si zvolili Evropu a NATO, a žádný Rusáky,“ uvedl Koller.

Na otázku redaktora iDNES, zda by nestačilo dělat „zápaďáckou“ muziku, hudebník odvětil, že to říkají písní, ale každý by si prý mohl uvědomit, že se hraje na kytary, které byly vyrobené většinou v Americe. „Co přišlo z Ruska?“ táže se Koller.

Anděl, který se proměnil v ďábla

Proti kritice prezidenta Zemana se ještě v sobotu rázně ohradil prezidentův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. „Anděl, který se proměnil v ďábla. Reakce na naše tvůrce: Angažovaní umělci. 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu,“ vyvěsil na svém facebookovém účtu.

Později doplnil, že „kulturní frontě, části médií, TOP 09 a ODS dodnes leží v žaludku výsledek přímé prezidentské volby v roce 2013, kdy svobodně a demokraticky rozhodli občané. Leží jim v žaludku fakt, že má pan prezident vysokou podporu občanů“. Prohlásit v roce 2016 v přímém přenosu České televize antizemanovské floskule je dle Ovčáčka stejně odvážné jako prohlásit v roce 1977 v přímém přenosu Československé televize, že nepodporujete renegáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…