David Rath řeší problém: Mrtvý otec mu všechno odkázal, ale o podíl se hlásí bratr

13.07.2016 10:21

Spor o majetek se rozhořel v rodině Rathových. Po smrti Ratmíra Ratha se jeho dva synové, exhejtman David a jeho bratr Michal, začali dohadovat. Důvod je prostý – Ratmír veškerý majetek odkázal jen Davidovi. Píše to server iDNES.cz.

David Rath řeší problém: Mrtvý otec mu všechno odkázal, ale o podíl se hlásí bratr
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Já, prof. Ratmír Rath, odkazuji veškerý majetek svému synovi MUDr. Davidu Rathovi,“ píše se mimo jiné v závěti, kterou psal Ratmír rukou. Stíhaný politik by tak měl získat i osm milionů korun, které mu zabavila policie v korupční kauze a které podle něj patřily právě jeho otci. 

O platnosti závěti, kterou napadl Michal Rath žalobou, tak nyní bude rozhodovat soud. Podle jeho slov se totiž otec nikdy nezmínil o tom, že by jej chtěl vydědit. „Závěť je jen cár papíru, žádná oficiální uzavřená u notáře,“ uvedl Michal Rath s tím, že jediným svědkem u sepsání závěti byla zdravotní sestra z kliniky, kde Rath senior pracoval. 

Původní text ZDE.

Davida Ratha se nyní zastává jeho advokát Adam Černý. Podle jeho slov klient nic takového nechtěl. „Už vzhledem k památce otce však plně respektuje jeho vůli,“ sdělil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…