David Rath se obrátil na Ústavní soud. Stěžuje si, že je u nás „bordel“

29.12.2018 11:59

Někdejší středočeský hejtman David Rath, prozatím nepravomocně odsouzený za korupční jednání, znovu míří k soudu. Tentokrát však ne kvůli sedmi milionům v krabici od vína, se kterými ho nachytala policie v roce 2012. Tyto miliony podle státního zástupce měly pocházet právě z protizákonné činnosti. Rath se obrátil přímo na Ústavní soud ČR. Rozčiluje ho totiž, že je tady „bordel“.

David Rath se obrátil na Ústavní soud. Stěžuje si, že je u nás „bordel“
Foto: Vít Hassan
Popisek: David Rath na čtvrtých narozeninách Pegidy v Drážďanech

David Rath se obrací na Ústavní soud ČR. Nelíbí se mu, že přišel o mandát zastupitele ve své Hostivici, kde uspěl v komunálních volbách. O mandát přišel z rozhodnutí soudu a chce to napravit. Prý mu nejde o mandát jako takový, ale o to, aby tady byl konečně odstraněn „bordel“. Informuje o tom server Lidovky.cz.

„Mandát mi za to nestojí. Jde mi o to, že je tu bordel. A tohle je důležitá věc, odvíjí se od ní legitimita zastupitelstev. A jestli je tu 25 let bordel, Ústavní soud by to měl vést k pořádku,“ rozzlobil se Rath.

Sluší se připomenout, že Krajský soud v Praze konstatoval, že hnutí Zdravá Hostivice nejednalo ve volebním zápase čistě, neboť na kandidátní listinu umístilo i občany, kteří neměli trvalé bydliště v Hostivici, což však zákon vyžaduje. Rath však tvrdí, že o oprávněnosti kandidatury mělo být rozhodnuto ještě před volbami podáním stížnosti.

„Podle mé právní analýzy se zjistilo, že Krajský soud v Praze takové stížnosti odmítl s odůvodněním, že mají být podány na kandidátku. Mají tady mířit na vadnost kandidátní listiny, nikolivěk na vadnost voleb,“ vyložil svůj pohled Rath. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…