David Vodrážka povede Prahu 13 už čtvrté volební období

12.11.2014 17:55

Starostou Prahy 13 byl opět zvolen David Vodrážka z ODS. Vítěz voleb sestavil koalici s ANO a ČSSD, všechny tři strany mají také místostarostu. V devítičlenné radě jsou celkem čtyři občanští demokraté, tři zástupci ANO a dva sociální demokraté. Dnes o tom informoval mluvčí městské části Samuel Truschka.

David Vodrážka povede Prahu 13 už čtvrté volební období
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Vodrážka

Zástupci Vodrážky, který bude ve funkci už čtvrté volební období, byli zvoleni Petr Zeman (ODS), Marcela Plesníková (ANO) a Pavel Jaroš (ČSSD). Dalšími radními jsou nově Zbyněk Pastrňák (ODS), Šárka Skopalíková (ODS), Libor Hadrava (ANO), Michal Drábek (ANO 2011) a Miloslav Ludvík (ČSSD).

Hadravu ANO navrhuje také na radního hlavního města, má tam mít na starosti bezpečnost. Členem pražského zastupitelstva a zároveň vyjednávacího týmu ČSSD o pražské koalici je také ředitel nemocnice v Motole Ludvík. Do pražského zastupitelstva byla zvolená také nová radní Prahy 13 Plesníková.

ODS si v Praze 13 v letošních volbách pohoršila o tři mandáty, vítězství ale obhájila. O jeden méně má v 35členném zastupitelstvu ANO. Dalších sedm získala TOP 09, pět lidé ze společné kandidátky Zelených a Pirátů, čtyři ČSSD a dva KSČM. Volební účast byla 37,16 procenta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…