Davide Rathe, toto si prý o vaší kauze myslí lidé

01.06.2015 16:01

Podle průzkumu veřejného mínění agentury STEM/MARK sleduje celou kauzu kolem exhejtmana Davida Ratha převážná většina občanů, přesněji tedy 72 procent. Veřejnost ho vnímá jako inteligentní a schopnou osobnost, ale také jako člověka s nízkou morální kvalitou, kdy jeho upřímnost a otevřenost zaostává.

Davide Rathe, toto si prý o vaší kauze myslí lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Nevěří mu tak to, že tvrdí, že má kauza politické pozadí a celé stíhání je tak uměle vytvořené. Ovšem ti, co se politicky přiklání spíše k levici, si to myslí méně. Pokud by ho soud zprostil obvinění, veřejnost by odmítla jeho návrat k politice.

Dotázaní jsou většinově spokojení s odvedenou prací státních zástupců a vyšetřovatelů, velká část, která je spokojená, je hlavně u příznivců stran jako je hnutí ANO, ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Rok, který strávil Rath ve vazbě, je prý oprávněný.

Dvě třetiny dotázaných míní, že konečný verdikt soudce bude spravedlivý. Jedna třetina si však myslí, že bude příliš nízký. Voliči levice očekávají, že trest bude naopak vyšší, než si Rath zaslouží. Je tak uvedeno ve zprávě agentury Stem Mark.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…