Dcera prezidenta Miloše Zemana oslaví zítra dvacetiny

31.12.2013 10:29

Krátce po čtvrté hodině odpoledne na Nový rok 1994 se tehdejšímu předsedovi ČSSD Miloši Zemanovi narodilo druhé dítě, dcera Kateřina. "Že jsem z narození dcery velice rozrušen, jsem zjistil až v okamžiku, když jsem na Václavském náměstí kupoval květiny do porodnice se slovy 'prosil bych kytku, narodila se mi syna'," řekl tehdejšímu Rudému Právu. Budoucí premiér a prezident tehdy ani nezasedal ve sněmovně a vstup do Strakovy akademie hlavním vchodem byl jen přáním.

Dcera prezidenta Miloše Zemana oslaví zítra dvacetiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Zemanová, dcera Miloše Zemana

Malá dcera spolu se svou matkou - a Zemanovou druhou ženou Ivanou - zažila jak jeho vzestup přes předsedu Poslanecké sněmovny po premiéra, tak následný odchod z politiky i nezdařený pokus o návrat v prezidentské volbě roku 2003. Zemanova rodina nicméně dlouho zůstávala v pozadí, ačkoli je Kateřina k nalezení na fotografiích z některých akcí, kterých se po boku rodičů zúčastnila.

Po expremiérově odchodu na Vysočinu si jak Ivana Zemanová, tak její dcera mohly užívat anonymity.

Kateřina, na jejíž vzdělání měly podle Zemanových slov jít peníze získané z knihy Jak jsem se mýlil v politice, se na veřejnosti znovu objevila loni na podzim. Tehdy se zapojila do předvolební kampaně Miloše Zemana. "Kačenka je daleko inteligentnější, než jsem byl ve svých devatenácti letech já. Je daleko krásnější, než jsem byl ve svých devatenácti letech já," řekl o své "tajné zbrani" pozdější vítěz první přímé prezidentské volby v historii ČR.

"Částečně to vyplývalo z mého pocitu, že by měl stát někdo z rodiny po boku táty…“ zdůvodnila své rozhodnutí Zemanova dcera, která jej také chtěla "ukázat jako člověka". V médiích se poté objevily informace z jejího soukromí, od přestupu na novou školu až po její přátele. Pozdvižení vyvolal třeba letitý záznam, na kterém paroduje svého otce. Když se ale v říjnu 2013 objevilo video, podle kterého se na podzim 2012 účastnila porno party, stáhla se Kateřina Zemanová poněkud do ústraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…